r
Nosalty Logó

Mandulakrémes linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mandulakrémes linzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Összesen 8829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 1474 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    554.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    277 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3510.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    901.8 g
  • Cukor
    521 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 8829 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  2. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk és beleöntjük a pudingos keveréket. Hagyjukegy kicsithűlni, a margarint a cukorral kikeverjük, majd a pudinggal összekeverjük és hozzáadjuk a mandula aromát.
  4. Én a krémet habzsákba töltjük, és a linzerekre nyomunk belőle, majd a tetejét is ráillesztjük, és mandula szeletekkel díszítjük..
  5. Hagyjuk állni, mert a krém megpuhítja a tésztát és sokkal finomabb lesz így!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 12877
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Ajánló

Ebből a mennyiségből kb. 30 db lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

A karácsonyra kapott süteményes könyvben találtam ezt a receptet. Nekem a tavirózsák jutnak eszembe erről a süteményről!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...