r
Nosalty Logó

Mandulahabos mandulatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Mandulahabos mandulatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mandulahabhoz

Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mandulahabhoz

Összesen 4190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mandulahabhoz

Összesen 379 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 1048 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3135.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.1 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1296 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 4190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulahabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Egy tálba szitáljuk a 2 féle lisztet és a sütőport.
  3. Mixerrel összedolgozzuk a vajat és az apró kockákra vágott/ reszelt marcipánt. Hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.
  4. Ezután egyenként mehetnek bele a tojássárgák és az egész tojások: alaposan dolgozzuk össze a masszát, mielőtt a következő tojást hozzáadjuk.
  5. Ezt követi a tejföl és a vanília, majd a száraz anyagok. Ha már egynemű a massza, simítsuk a tortaformába, és kb. 30 percig süssük.
  6. Míg a torta sül, elkészítjük a mandulahabot: verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Mikor már kemény a hab, részletekben adjuk hozzá a kristálycukrot. Végül óvatosan keverjük hozzá szilikonos lapáttal a darált mandulát.
  7. Félóra sülés után vegyük ki a tortát a sütőből, simítsuk a tetejére a mandulahabot, és további 15 percig süssük. (Én ekkor már a legalsó rácson sütöttem, hogy ne barnuljon meg hamar a teteje, de azért átsüljön a torta, mert félóra után még nyers volt a közepe.)
  8. Ha kész a torta, várjuk meg, hogy kihűljön, fordítsuk ki a szilikonos formából és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4665
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulahabos mandulatorta
Szofika 104 recept

Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvéből való, egy igazi különlegesség, mandulaimádóknak kötelező. A méltatlanul mellőzött kukoricaliszt főszerepet kap benne, és meg is hálálja. Nagyon finom torta.

Hozzávalók

A tésztához

A mandulahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...