Mandulahabos mandulatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
20g kukoricaliszt73 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
29g vaj206 kcal
-
13g marcipán58 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0 kcal
-
15g tejföl30 kcal
A mandulahabhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
31g mandula184 kcal
Összesen
1048
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
80g kukoricaliszt290 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A mandulahabhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
125g mandula738 kcal
Összesen
4190
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
7.2g kukoricaliszt26 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10.4g vaj74 kcal
-
4.5g marcipán21 kcal
-
18.1g porcukor70 kcal
-
7.2g tojássárgája23 kcal
-
9.9g tojás13 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
A mandulahabhoz
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
11.3g mandula67 kcal
Összesen
379
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
1048
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 215.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3135.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 506.1 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 271.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 1055 mg
-
Retinol - A vitamin: 1296 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1385 micro
Összesen
4190
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
80 g kukoricaliszt
-
80 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
115 g vaj
-
50 g marcipán
-
200 g porcukor
-
4 db tojássárgája
-
2 db tojás
-
0.5 teáskanál vanília kivonat
-
60 g tejföl
A mandulahabhoz
-
2 db tojásfehérje
-
125 g cukor
-
125 g mandula
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- Egy tálba szitáljuk a 2 féle lisztet és a sütőport.
- Mixerrel összedolgozzuk a vajat és az apró kockákra vágott/ reszelt marcipánt. Hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.
- Ezután egyenként mehetnek bele a tojássárgák és az egész tojások: alaposan dolgozzuk össze a masszát, mielőtt a következő tojást hozzáadjuk.
- Ezt követi a tejföl és a vanília, majd a száraz anyagok. Ha már egynemű a massza, simítsuk a tortaformába, és kb. 30 percig süssük.
- Míg a torta sül, elkészítjük a mandulahabot: verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Mikor már kemény a hab, részletekben adjuk hozzá a kristálycukrot. Végül óvatosan keverjük hozzá szilikonos lapáttal a darált mandulát.
- Félóra sülés után vegyük ki a tortát a sütőből, simítsuk a tetejére a mandulahabot, és további 15 percig süssük. (Én ekkor már a legalsó rácson sütöttem, hogy ne barnuljon meg hamar a teteje, de azért átsüljön a torta, mert félóra után még nyers volt a közepe.)
- Ha kész a torta, várjuk meg, hogy kihűljön, fordítsuk ki a szilikonos formából és langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4677
- Feltöltés dátuma: 2013. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvéből való, egy igazi különlegesség, mandulaimádóknak kötelező. A méltatlanul mellőzött kukoricaliszt főszerepet kap benne, és meg is hálálja. Nagyon finom torta.