r
Nosalty Logó

Mandu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Mandu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 3662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4920.2 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    4043 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19680.9 g
  • Cink
    400 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1825 mg
  • Nátrium
    16173 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    183 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1925 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 3662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2305 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. 2 dl ketchupot egy tálkába öntünk. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, az olajat és a szójaszószt. Jó alaposan összekeverjük.
  2. Ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát. Egy kávéskanálnyi borsot szórunk rá. Összekeverjük, és kis tálkákba porciózzuk, minden tányérra egy tálkát teszünk.

Töltelék

  1. A darált húst és a túrót egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Az újhagymát, fokhagymát, vöröshagymát és a gombát nagyon pici darabokra aprítjuk. Ezeket is a hús és a túró mellé tesszük a tálba.
  3. Meglocsoljuk olajjal, szójaszósszal, sóval, borssal, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

Szósz

  1. A tésztához szükséges alapanyagokat egy tálban jó alaposan összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, összeálló tésztát kapjunk. Ha ragacsos lett, adjunk hozzá még egy kis lisztet.
  2. 1 mm vastagságúra nyújtjuk egy kilisztezett deszkán. 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle, majd ebbe töltünk bele 1 evőkanálnyit a töltelékből. Ha van otthon derelyeszaggató, érdemes használni.
  3. A videón látható módon megkenjük a tészta peremét vízzel, félbehajtjuk, és redőzve összenyomkodjuk a széleit.
  4. Egy serpenyőben (érdemes palacsintasütőt használni, mert akkor nem ragadnak oda) kevés olajat hevítünk, belehelyezzük 7-8 mandut (amennyi kényelmesen elfér), és mindhárom oldalukat szép pirosra sütjük.
  5. Közben egy másik, magas falú serpenyőben forraljunk fel 1 bögre vizet, és a megsült mandukat átcsúsztatjuk a serpenyőből a forró fürdőbe. Letakarva 2 percen át gőzöljük őket, aztán kiszedjük egy tálcára. Az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy csak forrásban lévő vízbe tegyük a mandukat.
  6. Ragacsos rizst főzünk hozzá, és a szósszal együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3728
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandu
Fonott Kalács 77 recept

Mandut először az Oldboy című filmben láttam, az amerikai változatot néztem meg. A főszereplő Joe-nak ugyan egyáltalán nem ízlett, én mégis szerettem volna kipróbálni, milyen lehet ez a fura, távolkeleti étel. Sokáig nyomoztam utána, mert a filmben egyszer sem került említésre a neve, de sikerült találnom egy magyar blogot, ahol már elkészítették, ez volt a kiindulópont, illetve ez a videó: http://www.youtube.com/watch?v=zECZXmDmHR0 A mandu elkészítése igen időigényes munka, de mivel nem mindennap eszünk ilyesmit, szerintem megéri pepecselni vele. Az előkészületi idő (60 perc) akkor valósulhat meg, ha használunk derelyeszaggatót. Ha kézzel csináljuk, úgy az idő kb. a duplája, ezért érdemes venni egyet a boltban, szerencsére pár 100 forint csak. A hozzávalók magyarosítva vannak, tudniillik az eredeti koreai recept szerint túró helyett tofu, csiperke helyett shiitake gomba kell bele, napraforgó olaj helyett pedig szezámolaj. Ha valakinek a lakóhelyén ezek az alapanyagok beszerezhetőek és van is pénze rá, szerintem érdemes kipróbálni. A szószt nővérem ötlete alapján készítettem.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...