r
Nosalty Logó

Mandarinos fatörzs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandarinos fatörzs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 589 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1016 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    455 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    1831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1893 micro
Összesen 3524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Elkészítés

a piskótához

  1. Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, és adjuk hozzá a sütőport.
  2. Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük össze, és adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele.
  3. Adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet, és dolgozzuk krémes tésztává.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük.
  5. 190 fokra előmelegített villany sütőben 15 percet, légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet sütjük.
  6. Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat, és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, és tölthetjük is!

a töltelékhez

  1. Hámozzuk meg a mandarint, és szedjük cikkekre.
  2. Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint, és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket.
  3. Facsarjuk rá a fél citrom levét, és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le.
  4. Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint, és töltsük meg vele a kihűlt piskótát.
  5. Csavarjuk fel, és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

a díszítéshez

  1. Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét, és kevergetve olvasszuk meg.
  2. Vonjuk be vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat, és díszítsük mandarin gerezdekkel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8717
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Ajánló

Könnyed ebéd után ajánlom, ízvilága tökéletesen zárja le az étkezést.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, belül mascarponekrémes-karamelles mandarin fogad, és mindez csak a miénk!

Hozzávalók

a piskótához

a töltelékhez

a díszítéshez

a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...