Mandarinos fatörzs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
a piskótához
-
20g finomliszt73 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
20g cukor77 kcal
a töltelékhez
-
83g mandarin33 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
a díszítéshez
-
17g mandarin7 kcal
a bevonáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
Összesen
589
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
a piskótához
-
120g finomliszt437 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
120g cukor464 kcal
a töltelékhez
-
500g mandarin196 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
a díszítéshez
-
100g mandarin39 kcal
a bevonáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
3524
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
a piskótához
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
17.5g tojás22 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
a töltelékhez
-
31.7g mandarin12 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
15.9g mascarpone64 kcal
a díszítéshez
-
6.3g mandarin2 kcal
a bevonáshoz
-
3.2g vaj23 kcal
-
6.3g étcsokoládé35 kcal
Összesen
223
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 100.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 305 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 316 micro
Összesen
589
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 202.7 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1016 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 1064 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.7 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 604.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 882 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 455 micro
-
β-karotin 793 micro
-
β-crypt 1831 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1893 micro
Összesen
3524
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
a piskótához
-
12 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
5 db tojás
-
12 dkg cukor
a töltelékhez
-
5 közepes db mandarin
-
2 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
250 g mascarpone
a díszítéshez
-
1 közepes db mandarin
a bevonáshoz
-
5 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
a piskótához
- Mérjük ki a lisztet, a kakaóporral együtt szitáljuk át, és adjuk hozzá a sütőport.
- Válaszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a cukrot, és verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük össze, és adjuk a felvert fehérjéhez, majd nagy mozdulatokkal keverjük bele.
- Adjuk hozzá a kakaóporos-sütőporos lisztet, és dolgozzuk krémes tésztává.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a lapátkanállal egyenletesen szétterítjük.
- 190 fokra előmelegített villany sütőben 15 percet, légkeveréses sütőben 175 fokon 20 percet sütjük.
- Az elkészült piskótát borítsuk egy tiszta sütőpapírra, húzzuk le a másikat, és még melegen tekerjük fel. Hagyjuk kihűlni, és tölthetjük is!
a töltelékhez
- Hámozzuk meg a mandarint, és szedjük cikkekre.
- Olvasszuk meg egy kisebb serpenyőben a cukrot kevergetés nélkül, adjuk hozzá a mandarint, és rázzuk meg a serpenyőt, hogy bevonja az olvadt cukor a mandarin gerezdeket.
- Facsarjuk rá a fél citrom levét, és forraljuk lassú tűzön 1-2 percet. Lehúzva a tűzről teljesen hűtsük le.
- Rakjuk tálba a mascarpone sajtot, keverjük hozzá a kihűlt karamelles mandarint, és töltsük meg vele a kihűlt piskótát.
- Csavarjuk fel, és vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
a díszítéshez
- Gőz fölött olvasszuk meg a vajat, tördeljük bele a csokoládét, és kevergetve olvasszuk meg.
- Vonjuk be vele a megtöltött piskótát, villával húzzunk rá csíkokat, és díszítsük mandarin gerezdekkel.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8717
- Feltöltés dátuma: 2015. január 08.
Ajánló
Könnyed ebéd után ajánlom, ízvilága tökéletesen zárja le az étkezést.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Érdemes egy finom süteménnyel köszönteni az újévet! Kívül csokis, belül mascarponekrémes-karamelles mandarin fogad, és mindez csak a miénk!