r
Nosalty Logó

Mandarinos-csokis muffin ánizzsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandarinos-csokis muffin ánizzsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4794.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    913 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 2638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandarint megtisztítjuk, a csokit apróra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a cukorral, tojással, tejjel, tejszínnel. Ugyanezt megtesszük egy külön tálban a liszttel, sütőporral, ánizzsal és az egy csipet sóval, majd összeborítjuk a kettőt, és alaposan elkeverjük őket. Ezután hozzáadjuk a mandarint és a csokit is.
  3. Végül a tésztát muffin formákba adagoljuk, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2634
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elkezdett megtöttyedni a mandarin, úgyhogy saaajnos muszáj volt nekiállnom sütni. Először a morzsatortára gondoltam, de mivel éppen le volt halva a Nosalty, máshol meg nem találtam olyan receptet, amihez nem kellett volna kifőzni a levet a gyümölcsből, inkább maradtam a muffinnál. De nem bántam meg. Gyorsan készen van és naaaaagyon fonom. Nem is beszélve arról, hogy az ánizs miatt igazi karácsonyváró süti. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...