r
Nosalty Logó

Mama almás pitéje

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Mama almás pitéje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 880 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 5275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 880 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4963.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    853.2 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1740.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 5275 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg nagyon. Ha már levet eresztett, enyhén kinyomkodjuk.
  2. Összekeverjük a cukrot a fűszerekkel.
  3. Félretesszük, és a tészta hozzávalóit a robotgéppel összegyúrjuk. A tepsit margarinnal kikenjük és lisztezzük. A tésztát két lapra kinyújtjuk.
  4. Az egyiket a tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a kekszmorzsával, és az almát ráterítjük, végül rászórjuk a fűszeres cukrot. Újra megszórjuk kekszmorzsával, és ráterítjük a másik lapot. Ezt is villával megszurkáljuk, és végül tojással vékonyan lekenjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, és kockákra szeleteljük. Istenien finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19784
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mama almás pitéje
Zsuzsamama56 321 recept

A legfinomabb almás süti, amit valaha is ettem. Szeretjük párolva is, így is készítem az almát, de nyersen beletéve szerintem finomabb.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...