r
Nosalty Logó

Málnatorta Henike93 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnatorta Henike93 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 186 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    182 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 943 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7297.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    2308 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1992 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.5 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    1422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3288 micro
Összesen 5661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A 9 tojás fehérjét felverjük egy csipet sóval.
  2. Másik edényben a sárgáját 7 evőkanál cukorral felverjük, ameddig nem fehéredik, ezután vaníliás cukorral és 1 evőkanál vízzel simára keverjük.
  3. Egy edénybe szitálunk 10 púpozott evőkanál lisztet és 1 csomag sütőport.
  4. Ehhez hozzáadjuk a tojássárgáját, jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk a fehérjét is, finoman belekeverjük, úgy, hogy a fehérje ne nagyon törjön össze.
  5. A tortaformát kivajazzuk, majd lisztezzük, ebbe beleöntjük a piskótát. Majd megsütjük tűpróbáig.
  6. Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk. Fontos, hogy kihűljön a piskóta és csak azután tegyük rá a krémet, mert, ha melegen rakjuk rá, elolvad!

Krémhez

  1. Megfőzzük a 2 csomag pudingot 8 dl tejjel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Megvárjuk, még teljesen kihűl.
  2. A margarint és porcukrot kikeverjük. Majd a kihült pudinggal és a málnával összekeverjük (robotgéppel a legjobb).
  3. A krém egy részét a piskóták közé rakjuk, a többit a tetejére és az oldalára.

Tetejére

  1. Málnával és egyéb más gyümölccsel díszítjük.
  2. Megfőzzük a tortazselét, és amikor kezd hűlni, akkor a tetejére öntjük szépen lassan.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 540
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a legfinomabb torta. Nem túl édes, nem cukros-vaj ízű. Tökéletes torta.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...