r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Csillárka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Málnás túrótorta Csillárka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6242 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1215 micro
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.5 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból egy tortakarikába piskótát sütünk. Hagyjuk kihűlni.
  2. Közben a túrót összekeverjük a joghurttal, majd belekeverjük a felvert tejszínt. Ízlés szerint édesítjük.
  3. A kihűlt piskótát a formában hagyjuk, és a túrókrémet a tetejére tesszük.
  4. A málnával telerakjuk a tetejét, majd 1-2 órára a hűtőben pihentetjük.
  5. Később a tortazselét az előírtak szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, majd a málna tetejére csorgatjuk. Hűtőben dermesztjük. Ha a zselé teljesen megkötött, pirított mandulaforgácsal és tejszínnel díszítjük a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14092
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás túrótorta Csillárka konyhájából
Csillárka 7 recept

Igazi nyári hűsítő finomság. A torta akkor az igazán finom, ha 1 éjszakát a hűtőben áll. Egyszer érdemes kipróbálni, már ha sikerül...:-) Nálunk nem mindig éri meg a másnapot! A tejszínt a krémbe érdemes apránkét beletenni, és közben megkóstolni, mert nem mindenki szereti nagyon tejszínesen. Az eredeti recept fél liter tejszínt ír bele. Szerintem az már nagyon sok! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...