r
Nosalty Logó

Málnás trüffeltorta ganache bevonattal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kriszti7
Málnás trüffeltorta ganache bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

582
Kalória
12.4g
Fehérje
45.8g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
115.9g
Víz
213g
Koleszterin
5.9g
Rost
26.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Összesen 5808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    398 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6090.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1023 mg
  • Foszfor
    2691 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 5808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

  1. A krémhez a csokit apróra tördeljük-daraboljuk, és beletesszük egy üveg tálba. A tejszín felét felforraljuk, ráöntjük a csokira, kicsit várunk, majd addig keverjük, amíg jól fel nem olvad. Mikor az összes csoki elolvadt, a tejszín másik felét is hozzáöntjük, jól elkeverjük, és pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a krém 2/3-át felverjük, mintha tejszínt vernénk habbá, ezzel fogjuk megtölteni a tortát belülről (ez a trüffelkrém). A krém maradék 1/3-át pedig majd a torta bevonásához használjuk (ez a ganachekrém).

A piskótához

  1. A piskótához külön választjuk a tojásfehérjéket a tojássárgáktól. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével. A tojássárgákat felverjük a cukor másik felével. A felvert, cukros tojásfehérjébe belekeverjük a cukros tojássárgáját (ezt még géppel is lehet, hogy egyenletesebb legyen), majd kézzel alaposan, de óvatosan hozzákeverjük a lisztet is. Fontos, hogy csak rövid ideig keverjük – ha matt a keverékünk, még jó, ha fényes, már nem.
  2. A (22 cm-re kinyitott) sütőkarika aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát picit kivajazzuk-lisztezzük. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. fél órát sütjük. Onnan lehet tudni hogy jó, hogy ha picit megütögetjük a tetejét egy fakanállal, akkor nem „szivacsos” hangot ad, hanem „kong”.
  3. A karikában hagyjuk kihűlni, majd 3 (vagy az ügyesebbek 4) részre vágjuk (természetesen vízszintesen).

A málnazseléhez

  1. A fagyasztott málnát felöntjük a vízzel, hozzátesszük a keményítőt, és összemelegítjük, amíg megfelelő állagú lesz a zselénk (lehet még hozzá tenni vizet vagy keményítőt), de nem forraljuk, mert akkor a keményítő elveszíti a sűrűsítő képességét.

A díszítéshez

  1. A piskótarétegek közé egyenlően elosztva belekenjük a felvert trüffelkrémet, majd trüffelkrém rétegekre rátesszük a (szintén egyenlően elosztott) málnazselét, és óvatosan szétkenjük rajta. Tehát a tortánk alulról kezdve így fog kinézni: piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta.
  2. A torta tetejét és oldalát megkenjük a (fel nem vert) ganachekrémmel, és szeletelt mandulával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 22

A húgom valami csokisra és málnásra vágyott a születésnapjára. Én megálmodtam valamit, konzultáltam egy cukrász barátommal, és ez született belőle… A csokikrémet érdemes előző nap elkészíteni, mert hűlnie kell pár órát, de inkább egy éjszakát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!