r
Nosalty Logó

Málnás trüffeltorta ganache bevonattal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kriszti7
Málnás trüffeltorta ganache bevonattal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

582
Kalória
12.4g
Fehérje
45.8g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
115.9g
Víz
213g
Koleszterin
5.9g
Rost
26.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Összesen 5808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    398 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6090.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1023 mg
  • Foszfor
    2691 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    1366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2264 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2472 micro
Összesen 5808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

  1. A krémhez a csokit apróra tördeljük-daraboljuk, és beletesszük egy üveg tálba. A tejszín felét felforraljuk, ráöntjük a csokira, kicsit várunk, majd addig keverjük, amíg jól fel nem olvad. Mikor az összes csoki elolvadt, a tejszín másik felét is hozzáöntjük, jól elkeverjük, és pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a krém 2/3-át felverjük, mintha tejszínt vernénk habbá, ezzel fogjuk megtölteni a tortát belülről (ez a trüffelkrém). A krém maradék 1/3-át pedig majd a torta bevonásához használjuk (ez a ganachekrém).

A piskótához

  1. A piskótához külön választjuk a tojásfehérjéket a tojássárgáktól. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével. A tojássárgákat felverjük a cukor másik felével. A felvert, cukros tojásfehérjébe belekeverjük a cukros tojássárgáját (ezt még géppel is lehet, hogy egyenletesebb legyen), majd kézzel alaposan, de óvatosan hozzákeverjük a lisztet is. Fontos, hogy csak rövid ideig keverjük – ha matt a keverékünk, még jó, ha fényes, már nem.
  2. A (22 cm-re kinyitott) sütőkarika aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát picit kivajazzuk-lisztezzük. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. fél órát sütjük. Onnan lehet tudni hogy jó, hogy ha picit megütögetjük a tetejét egy fakanállal, akkor nem „szivacsos” hangot ad, hanem „kong”.
  3. A karikában hagyjuk kihűlni, majd 3 (vagy az ügyesebbek 4) részre vágjuk (természetesen vízszintesen).

A málnazseléhez

  1. A fagyasztott málnát felöntjük a vízzel, hozzátesszük a keményítőt, és összemelegítjük, amíg megfelelő állagú lesz a zselénk (lehet még hozzá tenni vizet vagy keményítőt), de nem forraljuk, mert akkor a keményítő elveszíti a sűrűsítő képességét.

A díszítéshez

  1. A piskótarétegek közé egyenlően elosztva belekenjük a felvert trüffelkrémet, majd trüffelkrém rétegekre rátesszük a (szintén egyenlően elosztott) málnazselét, és óvatosan szétkenjük rajta. Tehát a tortánk alulról kezdve így fog kinézni: piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta.
  2. A torta tetejét és oldalát megkenjük a (fel nem vert) ganachekrémmel, és szeletelt mandulával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 22

A húgom valami csokisra és málnásra vágyott a születésnapjára. Én megálmodtam valamit, konzultáltam egy cukrász barátommal, és ez született belőle… A csokikrémet érdemes előző nap elkészíteni, mert hűlnie kell pár órát, de inkább egy éjszakát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!