r
Nosalty Logó

Málnás minitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Málnás minitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

Összesen 2142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.7 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1749.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    578 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 2142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A málnás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a cukor mennyiségének egyik felét felét a fehérjéhez, a másik a sárgájához adjuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját fehéredésig keverjük.
  3. A két tojásos keveréket óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, és összekeverjük a tésztát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (kb. 1 cm vastagon), majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a málnakrémet. Ehhez a málnát a cukorral és a vízzel feltesszük forralni, és alacsony lángos pépesre főzzük.
  6. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és a málnás pépet szitán átpasszírozva hozzáadjuk.
  7. Elkeverjük a málnát a tejszínben, majd hozzáadjuk a felolvasztott zselatint.
  8. Szilikonformákba töltjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  9. A megsült piskótából akkora köröket szaggatunk, mint a szilikonforma mélyedéseinek átmérője, majd a málnás krémet ráhelyezzük.
  10. Friss málnával díszítve, csokoládéforgáccsal megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 43488
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen hozott már annyira lázba egy sütemény, mint ez. Amikor megláttam a szilikonformát, nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki egyből. Este nyolckor képes voltam nekiállni, de azt gondolom, hogy megérte! Nem csak úgy néz ki, de az íze is olyan, mintha egy cukrászdából hoztuk volna. Bármilyen gyümölccsel ízesíthető, nekem éppen még egy kis málnám volt otthon, de a közeljövőben biztosan több variációt is ki fogok próbálni!

Hozzávalók

A tésztához

A málnás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...