Málnás minitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
358
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2142
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
218
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
358
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 140.7 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 984 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1749.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 728 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.8 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 578 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 1328 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1017 micro
Összesen
2142
kcal
- 5% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, majd a cukor mennyiségének egyik felét felét a fehérjéhez, a másik a sárgájához adjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját fehéredésig keverjük.
- A két tojásos keveréket óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet, és összekeverjük a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát (kb. 1 cm vastagon), majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- Ezalatt elkészítjük a málnakrémet. Ehhez a málnát a cukorral és a vízzel feltesszük forralni, és alacsony lángos pépesre főzzük.
- A tejszínt a cukorral felforraljuk, és a málnás pépet szitán átpasszírozva hozzáadjuk.
- Elkeverjük a málnát a tejszínben, majd hozzáadjuk a felolvasztott zselatint.
- Szilikonformákba töltjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
- A megsült piskótából akkora köröket szaggatunk, mint a szilikonforma mélyedéseinek átmérője, majd a málnás krémet ráhelyezzük.
- Friss málnával díszítve, csokoládéforgáccsal megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 452
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 43488
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Régen hozott már annyira lázba egy sütemény, mint ez. Amikor megláttam a szilikonformát, nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki egyből. Este nyolckor képes voltam nekiállni, de azt gondolom, hogy megérte! Nem csak úgy néz ki, de az íze is olyan, mintha egy cukrászdából hoztuk volna. Bármilyen gyümölccsel ízesíthető, nekem éppen még egy kis málnám volt otthon, de a közeljövőben biztosan több variációt is ki fogok próbálni!