Málnás-meggyes gyümölcstorta
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
2g vaj13 kcal
A tetejére
-
125g tej70 kcal
-
43 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
-
10 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
25g málna13 kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
7g vaj50 kcal
A tetejére
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
100g málna52 kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
A piskótához
-
20g tojás25 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj5 kcal
A tetejére
-
45.5g tej25 kcal
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
1.1g tortazselé4 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
9.1g meggy4 kcal
-
9.1g málna5 kcal
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.8 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 735 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3436.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 1093 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.7 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 323 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1197 micro
- 8% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A tetejére
-
0.5 l tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg málna
Elkészítés
A piskótához
- A gyümölcstorta formát kivajazzuk, majd selyempapírral kibéleljük. A széleit körben levágjuk, hogy ne legyen sokkal magasabb, mint a formánk, mert akkor sütés közben megég.
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzákanalazzuk a cukrot, és kézi mixerrel, 3-as fokozaton kemény habbá verjük. Ezután 1-es fokozaton egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, végül egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport.
- A tésztát a tortaformába töltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 10 percig magasabb hőfokon (kb. 200-220 fok) sütjük, majd letesszük takarékra (kb. 180-160 fok) és további 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Hűlni hagyjuk.
- Amíg a piskótánk sül, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és elkészítjük a vaníliás pudingot.
- Miután a pudingot többször is átkeverve langyosra hűtöttük, a felét rákanalazzuk a kész piskótánkra, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Ezután tetszőleges elrendezésben mehetnek rá a gyümölcsök, majd a tetejüket megszórjuk a vaníliás cukorral.
- A színtelen tortazselét 1,5 dl vízzel és 1,5 dl meggylével a tasak leírása szerint elkészítjük. (Ha friss meggy kerül a tortára, és nincs ennyi meggylevünk, akkor használhatunk piros tortazselét is.) Amikor már langyos a zselénk, akkor kanalazzuk a torta tetejére, hogy leszivárogva ne áztassa el az egész piskótát, hanem egyből megdermedjen a tetején.
- 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 348
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 69465
- Feltöltés dátuma: 2010. július 01.
Ajánló
Én nagyon régóta minden gyümölcstortát valamilyen pudinggal megkenve készítek, szerintem sokkal finomabb, mint a sima vajas kenés, vagy amikor egyből a piskótára kerül rá a gyümölcs. A pudingokat és a gyümölcsöket is számtalan kombinációban lehet variálni, így biztos, hogy sosem fogjuk megunni.... A tetejére tálaláskor és szeleteléskor tejszínhabot is nyomhatunk. Miután elkészülünk a tortával, meg fog maradni egy fél adag kész pudingunk. Mivel macerás a pudingos tasak tartalmát pontosan elfelezni, hogy csak annyit készítsünk el belőle, amennyi a tortára kell, ezért én mindig az egészet megfőzöm. A másik rész legtöbbször már másnap egy újabb gyümölcstortára kerül, de ha mégsem, akkor pohárba töltve beteszem a hűtőbe. Mindig akad jelentkező rá, aki elfogyassza. ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Nálunk minden évben az eperszezonnal együtt kezdődik a gyümölcstorta-szezon is, alig-alig van hétvége egy vagy két gyümölcstorta nélkül. Mivel az eper idén már elfogyott, a következő gyümölcsök jönnek a sorban: meggy, málna, aztán az egres, ribizli, majd a barack, és utána az elmaradhatatlan őszi gyümölcsök, a szőlő, körte, alma. Télen pedig előkerülnek a déligyümölcsös változatok.... szóval gyümölcstortából sosem elég. :)