r
Nosalty Logó

Málnás-meggyes gyümölcstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Málnás-meggyes gyümölcstorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A tetejére

334
Kalória
11.9g
Fehérje
48.2g
Szénhidrátok
8.9g
Zsír
80.7g
Víz
183.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
23.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A tetejére

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 1331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A gyümölcstorta formát kivajazzuk, majd selyempapírral kibéleljük. A széleit körben levágjuk, hogy ne legyen sokkal magasabb, mint a formánk, mert akkor sütés közben megég.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzákanalazzuk a cukrot, és kézi mixerrel, 3-as fokozaton kemény habbá verjük. Ezután 1-es fokozaton egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, végül egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport.
  3. A tésztát a tortaformába töltjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 10 percig magasabb hőfokon (kb. 200-220 fok) sütjük, majd letesszük takarékra (kb. 180-160 fok) és további 15-20 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kivesszük a sütőből, kiborítjuk a formából, és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Hűlni hagyjuk.
  4. Amíg a piskótánk sül, a gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és elkészítjük a vaníliás pudingot.
  5. Miután a pudingot többször is átkeverve langyosra hűtöttük, a felét rákanalazzuk a kész piskótánkra, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Ezután tetszőleges elrendezésben mehetnek rá a gyümölcsök, majd a tetejüket megszórjuk a vaníliás cukorral.
  6. A színtelen tortazselét 1,5 dl vízzel és 1,5 dl meggylével a tasak leírása szerint elkészítjük. (Ha friss meggy kerül a tortára, és nincs ennyi meggylevünk, akkor használhatunk piros tortazselét is.) Amikor már langyos a zselénk, akkor kanalazzuk a torta tetejére, hogy leszivárogva ne áztassa el az egész piskótát, hanem egyből megdermedjen a tetején.
  7. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Nálunk minden évben az eperszezonnal együtt kezdődik a gyümölcstorta-szezon is, alig-alig van hétvége egy vagy két gyümölcstorta nélkül. Mivel az eper idén már elfogyott, a következő gyümölcsök jönnek a sorban: meggy, málna, aztán az egres, ribizli, majd a barack, és utána az elmaradhatatlan őszi gyümölcsök, a szőlő, körte, alma. Télen pedig előkerülnek a déligyümölcsös változatok....  szóval gyümölcstortából sosem elég.  :)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!