Málnás-marcipános vörös bársony macaron
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kapunics Gréta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
21g mandulaliszt61 kcal
-
21g porcukor83 kcal
-
7g tojásfehérje4 kcal
-
11 kcal
Olasz habcsók
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g víz0 kcal
-
17g cukor66 kcal
Málnás ganache
-
29g fehér csokoládé154 kcal
-
14g habtejszín42 kcal
-
9g málnadzsem24 kcal
-
10g marcipán46 kcal
Összesen
514
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
150g mandulaliszt425 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g tojásfehérje26 kcal
-
76 kcal
Olasz habcsók
-
54g tojásfehérje28 kcal
-
34g cukor132 kcal
-
40g víz0 kcal
-
120g cukor464 kcal
Málnás ganache
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
60g málnadzsem167 kcal
-
70g marcipán323 kcal
Összesen
3592
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
14.3g mandulaliszt41 kcal
-
14.3g porcukor55 kcal
-
4.8g tojásfehérje2 kcal
-
1.9g kukoricakeményítő7 kcal
Olasz habcsók
-
5.2g tojásfehérje3 kcal
-
3.2g cukor13 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
11.5g cukor44 kcal
Málnás ganache
-
19.1g fehér csokoládé103 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
5.7g málnadzsem16 kcal
-
6.7g marcipán31 kcal
Összesen
343
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
514
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.4 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1435.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 536.1 g
-
Cukor 491 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3592
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
343
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
150 g mandulaliszt
-
150 g porcukor
-
50 g tojásfehérje
-
2 csapott ek kukoricakeményítő
Olasz habcsók
-
54 g tojásfehérje
-
34 g cukor
-
40 g víz
-
120 g cukor
Málnás ganache
-
200 g fehér csokoládé
-
100 ml habtejszín
-
70 g marcipán
Elkészítés
Tészta
- Az alaptésztához szitáljuk át egy nagy lyukú szitán a mandulalisztet és a porcukrot. Ehhez keverjük a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni). Keverjük össze fakanállal vagy kézzel, egy linzertészta állagot fogunk kapni.
- Szorosan takarjuk le, nehogy kiszáradjon.
Olasz habcsók
- A fehérjét kezdjük el felverni, mikor félig felverődött, tegyük hozzá a 34 g kristálycukrot. Keverjük addig, amíg egy jó tartású habot kapunk (ellenőrizzük úgy, hogy a keverőfejet kivéve a habból, csúcsokat húzunk, ha a csúcs visszahajlik, jó lesz). Vegyük a keverőgépet a legalacsonyabb fokozatra, és keverjük úgy, amíg készen nem lesz a cukorszirup.
- A vizet és a 120 g cukrot tegyük fel főni. Mikor már a cukor elolvadt, és a víz is felforrt, várjunk még 1-2 percet (ha van cukorhőmérőnk 115 fokig hevítsük), és kis sugárban csurgassuk a fehérjéhez. Tegyük a keverőgépet nagy fokozatra, és addig keverjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz. A habunk ekkor szép fényes, jó tartású.
- A hab 1/3-át óvatosan forgassuk az alaptésztához. Mikor elkeveredett, forgassuk hozzá a többi habot is. Olyan állagot kell kapnunk mint a láva, nem túl folyósat, de nem is keményet. Ha túl kemény, akkor még keverjük kicsit.
- Töltsük habzsákba, és nyomjunk 3-4 cm-es köröket szilikonos sütőpapírra. Ha ez megvan, akkor 3-4-szer üssük az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kipukkadjanak. Ezután szobahőmérsékleten szárítsuk 15-30 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz.
- 150 fokon süssük 13 percig, vagy ameddig egyet benyomva egy kis réteg áttörik, de belül puha. Ha kicsit még túl nedves belül, süssük pár percig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.
Málnás ganache
- A fehér csokit apró kockákra vágjuk, és a tejszínnel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a málnadzsemet. Elkeverjük. Hűtőbe rakjuk, és hűlés közben többször átkeverjük. Kb. egy óra alatt éri el a habzsákból nyomható állagot, ekkor még kicsit kézi mixerrel fel is verjük.
- A marcipánt kinyújtjuk, majd kis 2 cm-es köröket szaggatunk belőle.
- Betöltjük a macaronokat a krémmel, és a közepére tesszük a kis marcipánköröket. Majd még egy nagyon pici krém, és összeragasztjuk a macaronokat.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 6069
- Feltöltés dátuma: 2019. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kapunics Gréta
3 recept
A málna remek összhangban van a marcipánnal. Tökéletes macaronrecept. 15 db lesz belőle