r
Nosalty Logó

Málnás-marcipános vörös bársony macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kapunics Gréta
Málnás-marcipános vörös bársony macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Olasz habcsók

Málnás ganache

Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Olasz habcsók

Málnás ganache

Összesen 3592 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Olasz habcsók

Málnás ganache

Összesen 343 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.1 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3592 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Tészta

Olasz habcsók

Málnás ganache

Elkészítés

Tészta

  1. Az alaptésztához szitáljuk át egy nagy lyukú szitán a mandulalisztet és a porcukrot. Ehhez keverjük a kukoricakeményítőt, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét (nem kell felverni). Keverjük össze fakanállal vagy kézzel, egy linzertészta állagot fogunk kapni.
  2. Szorosan takarjuk le, nehogy kiszáradjon.

Olasz habcsók

  1. A fehérjét kezdjük el felverni, mikor félig felverődött, tegyük hozzá a 34 g kristálycukrot. Keverjük addig, amíg egy jó tartású habot kapunk (ellenőrizzük úgy, hogy a keverőfejet kivéve a habból, csúcsokat húzunk, ha a csúcs visszahajlik, jó lesz). Vegyük a keverőgépet a legalacsonyabb fokozatra, és keverjük úgy, amíg készen nem lesz a cukorszirup.
  2. A vizet és a 120 g cukrot tegyük fel főni. Mikor már a cukor elolvadt, és a víz is felforrt, várjunk még 1-2 percet (ha van cukorhőmérőnk 115 fokig hevítsük), és kis sugárban csurgassuk a fehérjéhez. Tegyük a keverőgépet nagy fokozatra, és addig keverjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz. A habunk ekkor szép fényes, jó tartású.
  3. A hab 1/3-át óvatosan forgassuk az alaptésztához. Mikor elkeveredett, forgassuk hozzá a többi habot is. Olyan állagot kell kapnunk mint a láva, nem túl folyósat, de nem is keményet. Ha túl kemény, akkor még keverjük kicsit.
  4. Töltsük habzsákba, és nyomjunk 3-4 cm-es köröket szilikonos sütőpapírra. Ha ez megvan, akkor 3-4-szer üssük az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kipukkadjanak. Ezután szobahőmérsékleten szárítsuk 15-30 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz.
  5. 150 fokon süssük 13 percig, vagy ameddig egyet benyomva egy kis réteg áttörik, de belül puha. Ha kicsit még túl nedves belül, süssük pár percig.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.

Málnás ganache

  1. A fehér csokit apró kockákra vágjuk, és a tejszínnel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a málnadzsemet. Elkeverjük. Hűtőbe rakjuk, és hűlés közben többször átkeverjük. Kb. egy óra alatt éri el a habzsákból nyomható állagot, ekkor még kicsit kézi mixerrel fel is verjük.
  2. A marcipánt kinyújtjuk, majd kis 2 cm-es köröket szaggatunk belőle.
  3. Betöltjük a macaronokat a krémmel, és a közepére tesszük a kis marcipánköröket. Majd még egy nagyon pici krém, és összeragasztjuk a macaronokat.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 6069
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kapunics Gréta 3 recept

A málna remek összhangban van a marcipánnal. Tökéletes macaronrecept. 15 db lesz belőle

Hozzávalók

Tészta

Olasz habcsók

Málnás ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...