r
Nosalty Logó

Málnás-mandulás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sodrofa
Málnás-mandulás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Összesen 995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Összesen 5983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    4221 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.5 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1704 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1656 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2820 micro
Összesen 5983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Elkészítés

Tészta

  1. Öntsük a tejet, a tojássárgáját és az egész tojást a dagasztógépbe (dagasztófejet használjunk) és dolgozzuk össze alacsony fokozaton, amíg az élesztő fel nem oldódik.
  2. Adjuk hozzá a száraz összetevőket; a lisztet, a cukrot, a sót és dolgozzuk össze közepes sebességen. Amikor puha tésztává kezd alakulni, dolgozzuk tovább alacsonyabb fokozaton és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kockára vágott vajat, majd ismét nagyobb sebességre kapcsolhatjuk, de győződjünk meg róla, hogy a tészta összeszedi az összes vajat.
  3. Ha nem, csak állítsuk le a gépet és kaparjuk le a vajat a tál oldaláról. Az összes vajat bele kell dagasztani a tésztába. A dagasztás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A dagasztás végére a tésztának sima bársonyos, nem pedig ragadós állaga kell, hogy legyen.
  4. Tegyük ki a tésztát lisztezett felületre és gömbölyítsük fel. Fedjük le egy tállal vagy konyharuhával és hagyjuk 1 órán át kelni, amíg duplájára nem dagad. Miután a tészta duplájára kelt, vegyünk elő egy sodrófát és nyújtsuk ki, kb. 3 mm vastagra.
  5. Kenjük meg a felét olvasztott vajjal és a málnapürével majd szórjuk meg fahéjas porcukorral. Hajtsuk az üres felét rá a málnás részre és óvatosan nyomkodjuk le a szélét az ujjunkkal.
  6. Vágjuk a tésztát 3 cm széles csíkokra. Ragadjuk meg a tészta két végét majd csavarjuk őket ellentétes irányba, ezután az egyik végét tekerjük körbe a másik körül, hogy spirálra hasonlító formát kapjunk. Ismételjük meg ezt a lépést a maradék tésztával is.
  7. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük kb. 30 percet.

Málnapüré

  1. A málnát pürésítjük és megkenjük vele a tésztát.

Málnatöltelék

  1. A málnapürére szórjuk a fahéjas cukrot, majd helyezzük rá a málnákat.

Tekercs összeállítása

  1. Kelesztés után kenjük meg a tésztát tojássárgájával és helyezzünk egy szem málnát a közepébe minden egyes tekercsnek és szórjuk meg szeletelt mandulával.
  2. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Rögtön sütés után megkenjük őket olvasztott vajjal, hogy fényesek legyenek és puhábbak maradjanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 284
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-mandulás tekercs
sodrofa 33 recept

Hozzávalók

Tészta

Málnapüré

Málnatöltelék

Tekercs összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...