Málnás-mandulás tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
111 kcal
-
5 kcal
-
2g só0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
42g tej23 kcal
Málnapüré
-
83g málna43 kcal
Málnatöltelék
-
33g málna17 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tekercs összeállítása
-
10g vaj72 kcal
-
41 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
Összesen
995
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
664 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
10g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g tej140 kcal
Málnapüré
-
500g málna260 kcal
Málnatöltelék
-
200g málna104 kcal
-
150g barna cukor570 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tekercs összeállítása
-
60g vaj430 kcal
-
42g mandulapehely248 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
5983
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
28 kcal
-
1.3g friss élesztő1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
10.7g tej6 kcal
Málnapüré
-
21.4g málna11 kcal
Málnatöltelék
-
8.6g málna4 kcal
-
6.4g barna cukor24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Tekercs összeállítása
-
2.6g vaj18 kcal
-
1.8g mandulapehely11 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1411.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 703 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
995
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.9 g
Zsír
-
Összesen 218.1 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1652 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8470.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 1033 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 651 mg
-
Foszfor 2227 mg
-
Nátrium 4221 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 908.5 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 827.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1704 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 183 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 765 micro
-
Kolin: 1232 mg
-
Retinol - A vitamin: 1656 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2820 micro
Összesen
5983
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
500 g finomliszt
-
200 g teljes kiőrlésű liszt
-
30 g friss élesztő
-
10 g só
-
120 g vaj
-
120 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
250 ml tej
Málnapüré
-
500 g málna
Málnatöltelék
-
150 g barna cukor
-
1 tk fahéj
Tekercs összeállítása
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
Tészta
- Öntsük a tejet, a tojássárgáját és az egész tojást a dagasztógépbe (dagasztófejet használjunk) és dolgozzuk össze alacsony fokozaton, amíg az élesztő fel nem oldódik.
- Adjuk hozzá a száraz összetevőket; a lisztet, a cukrot, a sót és dolgozzuk össze közepes sebességen. Amikor puha tésztává kezd alakulni, dolgozzuk tovább alacsonyabb fokozaton és adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kockára vágott vajat, majd ismét nagyobb sebességre kapcsolhatjuk, de győződjünk meg róla, hogy a tészta összeszedi az összes vajat.
- Ha nem, csak állítsuk le a gépet és kaparjuk le a vajat a tál oldaláról. Az összes vajat bele kell dagasztani a tésztába. A dagasztás körülbelül 15 percet vesz igénybe. A dagasztás végére a tésztának sima bársonyos, nem pedig ragadós állaga kell, hogy legyen.
- Tegyük ki a tésztát lisztezett felületre és gömbölyítsük fel. Fedjük le egy tállal vagy konyharuhával és hagyjuk 1 órán át kelni, amíg duplájára nem dagad. Miután a tészta duplájára kelt, vegyünk elő egy sodrófát és nyújtsuk ki, kb. 3 mm vastagra.
- Kenjük meg a felét olvasztott vajjal és a málnapürével majd szórjuk meg fahéjas porcukorral. Hajtsuk az üres felét rá a málnás részre és óvatosan nyomkodjuk le a szélét az ujjunkkal.
- Vágjuk a tésztát 3 cm széles csíkokra. Ragadjuk meg a tészta két végét majd csavarjuk őket ellentétes irányba, ezután az egyik végét tekerjük körbe a másik körül, hogy spirálra hasonlító formát kapjunk. Ismételjük meg ezt a lépést a maradék tésztával is.
- Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük kb. 30 percet.
Málnapüré
- A málnát pürésítjük és megkenjük vele a tésztát.
Málnatöltelék
- A málnapürére szórjuk a fahéjas cukrot, majd helyezzük rá a málnákat.
Tekercs összeállítása
- Kelesztés után kenjük meg a tésztát tojássárgájával és helyezzünk egy szem málnát a közepébe minden egyes tekercsnek és szórjuk meg szeletelt mandulával.
- Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Rögtön sütés után megkenjük őket olvasztott vajjal, hogy fényesek legyenek és puhábbak maradjanak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 284
- Feltöltés dátuma: 2022. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sodrofa
33 recept