r
Nosalty Logó

Málnás linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Málnás linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Tölteni

Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Tölteni

Összesen 3875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Tölteni

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    230.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3011.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    315 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 3875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tölteni

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához valókat robotgéppel összegyúrjuk (lágy tésztát kapunk), melyet 1 órára folpackba csomagolva hűtőbe teszünk.
  2. A lehűlt tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk, és a nagyobbik részt két folpack réteg között kerek formára kinyújtjuk. Akkora legyen, hogy egy 25 cm átmérőjű piteformát és az oldalát is betakarja. A lelógó széleket levágjuk.

Tölteni

  1. A tésztán szétkenjük a lekvárt, és annak tetejére egész málnaszemeket teszünk.
  2. A maradék 1/3 rész tésztát kinyújtjuk 2 mm vékonyra, és derelyevágóval csíkokat szabunk belőle. A torta tetejét négyzethálósan befedjük vele.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 45-50 perc alatt megsütjük.
  4. Teljes kihűlés után emeljük ki a piteformából (itt nagy segítségünkre lehet a kivehető aljú sütőforma).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4777
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás linzertorta
Évi néni 1830 recept

Meglepetésnek szántam a családnak, akik minden nap szívesen esznek egy kis édességet. (Milyen jó nekik, hogy nem híznak tőle.) Nagyon finomra sikerült, igazán hamar elfogyott.

Hozzávalók

Tésztához

Tölteni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...