r
Nosalty Logó

Málnás kosárkák mandulapasztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás kosárkák mandulapasztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mandulapasztához

Összesen 792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mandulapasztához

Összesen 4743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mandulapasztához

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 792 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3773.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    838 mg
  • Foszfor
    1849 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 4743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mandulapasztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A tészta elkészítése:
  2. Egy nagyobb tálba szitáljuk a kimért mennyiségű lisztet. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsolunk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót és végül hozzáütjük a tojást.
  3. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
  4. Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót.
  5. A mandulapaszta elkészítése:
  6. Az olaj kivételével minden hozzávalót egy turmixgép segítségével jó alaposan, magas fokozaton összeturmixoljuk. Meglehetősen egynemű, teljesen fehér színű masszát kell kapnunk.
  7. Ekkor a turmixgépet alacsonyabb fokozatra állítjuk, és mint ahogy a majonézt is készítjük, szép lassan, ám mégis folyamatosan csurgatva hozzáadjuk az olajat (vékony sugárban).
  8. Annyi olajat adunk hozzá, hogy vastag, sűrű krémet kapjuk.
  9. A kosárkák elkészítése:
  10. A tésztából köröket szúrunk ki, melyet a muffinsütő kis lyukaiba formázunk (nekem sajnos nincs kosárka formám). 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  11. Ha a formácskák kihűltek, egy kanál segítségével mandulapasztát csurgatunk mindegyik aljába. Erre helyezünk néhány szem friss málnát, majd megszórjuk durvára tört dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1522
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves barátnőmet leptem meg ezzel a kosárkával, akiről tudtam, hogy bolondul a mandula és a málna ízéért.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mandulapasztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...