Málnás-joghurtos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
Süti:
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
37g málna19 kcal
Máz:
Összesen
630
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
630
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 119.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 645 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1609.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.7 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 452.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1048 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 387 mg
-
Retinol - A vitamin: 1027 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
3778
kcal
- 4% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Süti:
- Először a lisztet és a sütőport összekeverjük. A málnaszemeket megmossuk, és lecsepegtetjük.
- A vajat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéját és a vanília kivonatot is. A tojásokat fokozatosan hozzáadjuk. Majd felváltva hozzákeverjük a lisztet és a joghurtot.
- Az őzgerincet (vagy egy 22x11x7 cm-es sütőformát) kivajazunk, és kilisztezünk, majd a tészta egy részét belesimítjuk. Erre tesszük rá szépen sorban a málnákat (jó szorosan egymás mellé). Végezetül egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék tésztát.
- A 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 1/2 óra alatt. Ha a teteje túlzottan barnulni kezd, alufóliával fedjük le.
- Amikor készen van, 10-15 percet hagyjuk a formában, majd egy tálcára tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.
Máz:
- A porcukrot kikeverjük a citromlével, és ezzel öntjük le a süteményt. A tetejét málnaszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22x11x7
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6093
- Feltöltés dátuma: 2015. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
A málnát vagy népies nevén a boldogasszony csipkéjét -nekem nagyon tetszik ez az elnevezése- a legenda szerint Kréta szigetén kezdték el termeszteni. A kezdetektől fogva ismert gyógynövénynek számított. Én is előszeretettel használom a konyhámban.