r
Nosalty Logó

Málnás fehércsoki torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Málnás fehércsoki torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 6302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 255 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.5 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8336.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    2324 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    3324 mg
  • Nátrium
    2088 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3013 micro
Összesen 6302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A sárgákhoz 2-3 részletben hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Kikent (kókuszzsírral vagy vajjal) és kilisztezett tortaformába simítjuk.
  3. Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Az 50 dkg málnát az 5 dkg kristálycukorral összetörjük. 1-2 órát legalább lefedve pihentetjük. Tűzre tesszük, és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Átpasszírozzuk (ha nem akkor használjuk fel, akkor ha kihűlt, akkor kis dobozkában lefagyaszthatjuk).
  2. A meleg málnalébe felolvasztjuk a kockákra tördelt fehér csokoládét. Kevergetve felolvasztjuk. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára (én az előző nap este készítettem el).
  3. A tejszínhabot felverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Kb 0,5 dl vizet felmelegítünk, és kevergetve felolvasztjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
  4. A fehér csokis málnát felhabosítjuk, majd a már kihűlt, de még folyós zselatint hozzákeverjük. A tejszínhabot is beleforgatjuk.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel a tortát, majd kívülről is bevonjuk.

Tetejére

  1. A málnaszemeket óvatosan leöblítjük. Szétteregetve óvatosan leszárítjuk.
  2. A málnaszemekkel kirakjuk a tortánk tetejét.
  3. Hűtőbe tesszük pár órára.
  4. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom, nyárias ízű tortát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4674
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Ajánló

A málnalevet a tortához mélyhűtött málnából is elkészíthetjük. Télen a krémből rózsákat nyomhatunk a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás fehércsoki torta
Gonoszka1 428 recept

Eszti keresztlányomnak volt a születésnapja, de a körülmények miatt elhúzódott a megünneplése. Így most készítettem el ezt a nagyon finom tortát. A málnából a levet a krémhez még a málnaszezonban készítettem el, és mélyhűtve tároltam a felhasználásig. Így ilyen finom tortát akár szezonon kívül is el lehet készíteni. Szerencsém is volt, mert a piacon most még volt szép málna, és még az ára sem volt a csillagokban annyira. Persze azért nem szezonális volt az ára, de még 25 dkg erejéig megfizethető. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 295 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...