Málnás fehércsoki torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kókuszzsír10 kcal
Krémhez
-
63g málna33 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
63g fehér csokoládé337 kcal
-
63 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
Tetejére
-
31g málna16 kcal
Összesen
788
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
440g tojás554 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
240g cukor929 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g kókuszzsír80 kcal
Krémhez
-
500g málna260 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
500g fehér csokoládé2695 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
Tetejére
-
250g málna130 kcal
Összesen
6302
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
17.9g tojás22 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g kókuszzsír3 kcal
Krémhez
-
20.3g málna11 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
20.3g fehér csokoládé109 kcal
-
8.1g növényi habtejszín20 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
Tetejére
-
10.2g málna5 kcal
Összesen
255
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 121.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
Összesen
788
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.4 g
Zsír
-
Összesen 259.5 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1549 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8336.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 2324 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 3324 mg
-
Nátrium 2088 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 888.1 g
-
Cukor 628 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 974.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 680 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 1403 mg
-
Retinol - A vitamin: 665 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3013 micro
Összesen
6302
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. Csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A sárgákhoz 2-3 részletben hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
- Kikent (kókuszzsírral vagy vajjal) és kilisztezett tortaformába simítjuk.
- Előmelegített 160 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
- A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.
Krémhez
- Az 50 dkg málnát az 5 dkg kristálycukorral összetörjük. 1-2 órát legalább lefedve pihentetjük. Tűzre tesszük, és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Átpasszírozzuk (ha nem akkor használjuk fel, akkor ha kihűlt, akkor kis dobozkában lefagyaszthatjuk).
- A meleg málnalébe felolvasztjuk a kockákra tördelt fehér csokoládét. Kevergetve felolvasztjuk. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük legalább 1-2 órára (én az előző nap este készítettem el).
- A tejszínhabot felverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Kb 0,5 dl vizet felmelegítünk, és kevergetve felolvasztjuk benne a kinyomkodott zselatinlapokat.
- A fehér csokis málnát felhabosítjuk, majd a már kihűlt, de még folyós zselatint hozzákeverjük. A tejszínhabot is beleforgatjuk.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel a tortát, majd kívülről is bevonjuk.
Tetejére
- A málnaszemeket óvatosan leöblítjük. Szétteregetve óvatosan leszárítjuk.
- A málnaszemekkel kirakjuk a tortánk tetejét.
- Hűtőbe tesszük pár órára.
- Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom, nyárias ízű tortát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4674
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.
Ajánló
A málnalevet a tortához mélyhűtött málnából is elkészíthetjük. Télen a krémből rózsákat nyomhatunk a tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Eszti keresztlányomnak volt a születésnapja, de a körülmények miatt elhúzódott a megünneplése. Így most készítettem el ezt a nagyon finom tortát. A málnából a levet a krémhez még a málnaszezonban készítettem el, és mélyhűtve tároltam a felhasználásig. Így ilyen finom tortát akár szezonon kívül is el lehet készíteni. Szerencsém is volt, mert a piacon most még volt szép málna, és még az ára sem volt a csillagokban annyira. Persze azért nem szezonális volt az ára, de még 25 dkg erejéig megfizethető. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 295 kalória van.