r
Nosalty Logó

Málnás és csokis fánkok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gegabriella
Málnás és csokis fánkok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3061.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    966 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk a meleg vízben. A tojást a cukorral felhabosítjuk a kézi mixer vagy robotgép habosító fejével, majd hozzáadjuk a puha margarint, a langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
  2. Ezután a lisztet a csipet sóval elkezdjük hozzáadagolni a folyékony hozzávalókhoz, közben a robotgépben a fejet kicseréljük, és dagasztáshoz már a dagasztó fejet használjuk. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, akkor jó állagú, ha már nem ragacsos a tésztánk, de legyen egy kicsit "nyúlós".
  3. Jó alaposan kidagasztjuk a tésztát (kb. 10 perc), akkor jó ha már elválik a tál falától. Kb. 40-50 percre letakarva tegyük félre, hagyjuk duplájára kelni.
  4. A megkelt tésztát gyúrjuk át, és lisztezett felületen nyújtsuk ki 1,5 cm vastagra. 8 cm kiszúróval (vagy pohárral), és 2 cm átmérőjű kiszúróval (habzsák kinyomófej gyűrűjét használtam) szaggassuk ki a fánkokat, és pihentessük őket további 15-20 percig.
  5. Egy nagyobb lábasban melegítsünk fel olajat, és közepes lángon süssük aranybarnára a fánkok minkét oldalát kb. 1,5-1,5 perc alatt (egyszerre ne tegyünk bele sokat!, én hármasával sütöttem ki őket). A középről kiszúrt kis korongokat is kisüthetjük minifánk golyóknak!
  6. A fánkokat hagyjuk kihűlni, mielőtt belemártjuk a cukormázba! Cukormáz: a málnát leturmixoljuk, átszűrjük (magok miatt), és a porcukorral elkeverve sűrű cukormázat készítünk belőle. A porcukrot folyamatosan adagoljuk, míg a kívánt állagot el nem érjük! Akkor jó, ha egy picit még folyik, de elég sűrű ahhoz, hogy megmaradjon a fánk tetején!
  7. A csokoládét megolvasztjuk, és a fánkok másik felét belemártjuk. Szórócukorral díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1285
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás és csokis fánkok
Gegabriella 8 recept

Egy amerikai receptes oldalon találtam a fánk alapreceptet, és mivel a gyerekeim nagyon szeretik cukros fánkot, így a kislányomnak pink színben készült málnás cukormázzal, a kisfiamnak pedig csokival :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...