r
Nosalty Logó

Málnás és csokis fánkok

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gegabriella
Málnás és csokis fánkok
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1585
Kalória
27.2g
Fehérje
241.5g
Szénhidrátok
55.7g
Zsír
85.7g
Víz
92g
Koleszterin
9g
Rost
92g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    222.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3061.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    966 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    342.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 6332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk a meleg vízben. A tojást a cukorral felhabosítjuk a kézi mixer vagy robotgép habosító fejével, majd hozzáadjuk a puha margarint, a langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
  2. Ezután a lisztet a csipet sóval elkezdjük hozzáadagolni a folyékony hozzávalókhoz, közben a robotgépben a fejet kicseréljük, és dagasztáshoz már a dagasztó fejet használjuk. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, akkor jó állagú, ha már nem ragacsos a tésztánk, de legyen egy kicsit "nyúlós".
  3. Jó alaposan kidagasztjuk a tésztát (kb. 10 perc), akkor jó ha már elválik a tál falától. Kb. 40-50 percre letakarva tegyük félre, hagyjuk duplájára kelni.
  4. A megkelt tésztát gyúrjuk át, és lisztezett felületen nyújtsuk ki 1,5 cm vastagra. 8 cm kiszúróval (vagy pohárral), és 2 cm átmérőjű kiszúróval (habzsák kinyomófej gyűrűjét használtam) szaggassuk ki a fánkokat, és pihentessük őket további 15-20 percig.
  5. Egy nagyobb lábasban melegítsünk fel olajat, és közepes lángon süssük aranybarnára a fánkok minkét oldalát kb. 1,5-1,5 perc alatt (egyszerre ne tegyünk bele sokat!, én hármasával sütöttem ki őket). A középről kiszúrt kis korongokat is kisüthetjük minifánk golyóknak!
  6. A fánkokat hagyjuk kihűlni, mielőtt belemártjuk a cukormázba! Cukormáz: a málnát leturmixoljuk, átszűrjük (magok miatt), és a porcukorral elkeverve sűrű cukormázat készítünk belőle. A porcukrot folyamatosan adagoljuk, míg a kívánt állagot el nem érjük! Akkor jó, ha egy picit még folyik, de elég sűrű ahhoz, hogy megmaradjon a fánk tetején!
  7. A csokoládét megolvasztjuk, és a fánkok másik felét belemártjuk. Szórócukorral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egy amerikai receptes oldalon találtam a fánk alapreceptet, és mivel a gyerekeim nagyon szeretik cukros fánkot, így a kislányomnak pink színben készült málnás cukormázzal, a kisfiamnak pedig csokival :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!