r
Nosalty Logó

Málnás-diós cupcake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Málnás-diós cupcake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta:

Krém:

Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta:

Krém:

Összesen 4062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta:

Krém:

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    1167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 4062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Elkészítés

Tészta:

  1. A vajat, a mézet, a tojást és a tejet krémes állagúra keverjük. Egy másik tálban elvegyítjük a kukoricalisztet, a lisztet, a sót és a sütőport, majd három részletben a vajas krémhez keverjük.
  2. A diót egy serpenyőben alacsony hőfokon megpirítjuk, majd apró darabokra szeleteljük A málnát megmossuk, majd lecsepegtetjük.
  3. A tésztához keverjük először a diót, majd apránként a málnát. Óvatosan összekeverjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük a sütiket. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

  1. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  2. Egy elektromos mixer segítségével simára keverjük a krémsajtot, a vajat, a vanília kivonatot, a porcukrot és a mézet. Ezt követően a hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megszilárduljon.
  3. A habzsák egyik oldalát kék ételfestékkel, a másikat pedig pirossal kenjük meg, majd belekanalazzuk a krémet.
  4. Minden cupcake tetejére nyomunk a krémből, amit végezetül egy málnaszemmel díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1454
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Minden évben nagyon várom, hogy a kertemben pirosodni kezdjen a boldogasszony csipkéje, azaz a málna. Egyszerűen képtelenség betelni vele. Szeretem különböző süteményekben is felhasználni, most egy mézes finomságban kapta meg a főszerepet. Ez a cupcake számomra maga a nyár, mind az ízében, mind pedig a megjelenésében.

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...