r
Nosalty Logó

Málnás-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Málnás-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9031 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 752 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    436.9 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6330.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    3998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1219.8 g
  • Cukor
    844 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    871 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3273 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 9031 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 306 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tálba öntjük a vajat, a cukrokat, a reszelt citromhéjat, a vanília aromát és egy robotgéppel összedolgozzuk, közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
  2. Egy másik tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, és összekeverjük.
  3. A lisztes keveréket beledolgozzuk a masszába, hozzáadjuk a tejet, tejfölt és a citromlevet.
  4. A málnát egy kevés lisztbe forgatjuk, majd óvatosan a masszába keverjük.
  5. Két, 24 cm-es tortaformát kivajazunk-lisztezünk, majd elosztjuk a masszát, és 170 fokon kb. 25 percig sütjük.
  6. Amíg sülnek a piskóták, jöhet a krém!

A krémhez

  1. A vajat, a krémsajtot, a porcukrot, a sót, citromhéjat, citromlevet robotgéppel összedolgozzuk, és legalább fél órát pihentetjük a hűtőben.

A díszítéshez

  1. Felépítjük a tortát: Egy réteg piskóta, egy réteg málnalekvár, egy réteg krém, majd a másik piskóta, és a maradék krémmel befedjük.
  2. Újabb fél órát-órát pihentetjük a hűtőben, majd díszítjük.
  3. Málnával körbekerítjük, és vékony citromszeletekkel díszítjük a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6253
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ideje felkészülni, mert hamarosan itt a málnaszezon! Mondjuk ezzel a málnás-citromos tortával. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...