Málnás Charlotte torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
33g málna17 kcal
-
3g cukor13 kcal
Díszítés
-
8g habtejszín24 kcal
-
9 kcal
Összesen
272
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
400g málna208 kcal
-
40g cukor155 kcal
Díszítés
-
100g habtejszín292 kcal
-
111 kcal
Összesen
3268
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
Piskóta
-
20.9g tojás26 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
31.6g habtejszín92 kcal
-
1.3g zselatin4 kcal
-
25.3g málna13 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
Díszítés
-
6.3g habtejszín18 kcal
-
2.5g sárgabaracklekvár7 kcal
Összesen
206
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
272
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 216.6 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1746 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2829.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 699 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.8 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 968.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1017 mg
-
Retinol - A vitamin: 2109 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2021 micro
Összesen
3268
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 kávéskanál sütőpor
Krém
-
5 dl habtejszín
-
20 g zselatin
-
2 púpozott ek cukor
Díszítés
-
1 dl habtejszín
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát, és megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
- Megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és centi vastag szeletekre vágjuk.
Krém
- Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor, ami levet engedett a gyümölcs, egy lábasba tesszük. Beletesszük a zselatint, és lassan összemelegítjük (nehogy forrjon). Ha friss gyümölccsel dolgozunk, egy jó nagy marékkal összeturmixolunk, és ebbe melegítjük a zselatint.
- A tejszínt kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a málnát és a zselatinos keveréket.
- Egy közepes félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, és a piskóta szeleteket szépen elrendezzük benne. Lehetőleg úgy, hogy ne maradjon rés köztük.
- Beleöntjük a krémet, ha maradt piskóta szeletünk, a krém tetejére tesszük. Folpackkot teszünk a tál tetejére, és egy éjszakát hűtőbe tesszük.
Díszítés
- Másnap egy tálcára borítjuk, levesszük a folpackkot, és felvert tejszínnel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5470
- Feltöltés dátuma: 2015. december 08.
Ajánló
Málnalekvár dukálna a málnás töltelékhez, nekem sajnos nem volt, de nem rontotta el a baracklekvár! Ezt a tortát növényi tejszínnel készítem mindig, mert itt a hab adja a torta alapját, inkább a biztosra megyek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát a saját szülinapi bulimra sütöttem. :)