r
Nosalty Logó

Málnás Charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás Charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 3268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát, és megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és centi vastag szeletekre vágjuk.

Krém

  1. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor, ami levet engedett a gyümölcs, egy lábasba tesszük. Beletesszük a zselatint, és lassan összemelegítjük (nehogy forrjon). Ha friss gyümölccsel dolgozunk, egy jó nagy marékkal összeturmixolunk, és ebbe melegítjük a zselatint.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a málnát és a zselatinos keveréket.
  3. Egy közepes félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, és a piskóta szeleteket szépen elrendezzük benne. Lehetőleg úgy, hogy ne maradjon rés köztük.
  4. Beleöntjük a krémet, ha maradt piskóta szeletünk, a krém tetejére tesszük. Folpackkot teszünk a tál tetejére, és egy éjszakát hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Másnap egy tálcára borítjuk, levesszük a folpackkot, és felvert tejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5477
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Ajánló

Málnalekvár dukálna a málnás töltelékhez, nekem sajnos nem volt, de nem rontotta el a baracklekvár! Ezt a tortát növényi tejszínnel készítem mindig, mert itt a hab adja a torta alapját, inkább a biztosra megyek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a saját szülinapi bulimra sütöttem. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...