r
Nosalty Logó

Málnás Charlotte torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás Charlotte torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 3268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A sárgáját, a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát, és megsütjük, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. Megkenjük baracklekvárral, feltekerjük, és centi vastag szeletekre vágjuk.

Krém

  1. Ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, akkor, ami levet engedett a gyümölcs, egy lábasba tesszük. Beletesszük a zselatint, és lassan összemelegítjük (nehogy forrjon). Ha friss gyümölccsel dolgozunk, egy jó nagy marékkal összeturmixolunk, és ebbe melegítjük a zselatint.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a málnát és a zselatinos keveréket.
  3. Egy közepes félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal, és a piskóta szeleteket szépen elrendezzük benne. Lehetőleg úgy, hogy ne maradjon rés köztük.
  4. Beleöntjük a krémet, ha maradt piskóta szeletünk, a krém tetejére tesszük. Folpackkot teszünk a tál tetejére, és egy éjszakát hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Másnap egy tálcára borítjuk, levesszük a folpackkot, és felvert tejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5470
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 08.

Ajánló

Málnalekvár dukálna a málnás töltelékhez, nekem sajnos nem volt, de nem rontotta el a baracklekvár! Ezt a tortát növényi tejszínnel készítem mindig, mert itt a hab adja a torta alapját, inkább a biztosra megyek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a saját szülinapi bulimra sütöttem. :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...