r
Nosalty Logó

Málnakrémes frankfurti koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szöszi konyhája
Málnakrémes frankfurti koszorú
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

905
Kalória
15g
Fehérje
100.1g
Szénhidrátok
51.5g
Zsír
123.1g
Víz
221.2g
Koleszterin
6g
Rost
47.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A málnás krémhez

A tejfölös krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    123.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    412.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8096.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2152 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    741 mg
  • Foszfor
    3398 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    984.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2752 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2701 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1677 micro
Összesen 7244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a sóval, 20 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
  2. Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet.
  3. A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett kapcsos koszorúformába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral, keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük, és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük.)
  6. A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt, de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
  7. Addig elkészítjük a másik krémet. A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszínt, beleszórjuk az öntetport és felverjük. Ezt a krémet azonnal fel kell használni, mert megköt és grízessé válik!
  8. Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tésztát, azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta, és az egészet bevonjuk a krémmel.
  9. A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihűlt, szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
  10. Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Húsvét közeledtén, bár nem vártam vendégeket, mégis úgy gondoltam, az ünnepekre mégis kell sütemény. Így ezt a süteményt készítettem el. A legnagyobb meglepetésemre voltak vendégeim, a fiam és baráti társasága lepett meg. Olyan gyorsan fogyott el a sütemény Húsvét vasárnap, hogy este még egy adagot sütöttem. Így Húsvét hétfőn is volt sütemény az asztalon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!