r
Nosalty Logó

Málna tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sienne
Málna tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 3505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha lapzselatinnal készítjük, akkor azokat hideg vízbe tesszük felpuhulni. (Én lapzselatinnal dolgozom legszívesebben, mert pontosan lehet adagolni, könnyű kezelni, és mindig sikerül.) Amikor felázott, akkor fél dl forró vízben feloldjuk (nem főzzük, csak felforrósítjuk, amíg homogénné nem válik), és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliát, narancshéjat, utána a mascarponét, likőrt és a langyos zselatin oldatot, majd sima krémmé keverjük.
  3. Egy tálra fektetünk 1 sor babapiskótát, arra rákanalazzuk a krém egyharmadát, majd minden szál piskótára 3-4 szem málnát. Ebből 3 réteget készítünk. (A tetején is krém van és málnaszemek.)
  4. A tálat fóliával letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Legalább 3-4 órát pihennie kell, legjobb egy egész éjszakát.
  5. A maradék málnát egy lábosban 1 dl vízzel és a befőzőcukorral felforraljuk, és pár percig főzzük, villával szétnyomkodva a szemeket. Ebből lesz majd az öntet.
  6. Szitán vagy egy tüll darabon átpasszírozzuk a málnafőzetet, hogy ne maradjanak benne magok, majd kis csavaros üvegben hűtőbe tesszük.
  7. Tálaláskor kis desszertes tálkába teszünk egy szelet "tortát", arra tejszínhabot nyomunk, és meglocsoljuk pár kanál málnaöntettel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2415
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a mascarpone-, tejszínkrémes, babapiskótás desszerteket, mert negyed óra alatt össze lehet dobni, nem kell sütni, és mégis elegáns és elsőosztályú tortaféle. Ráadásul csak a fantázia szab határt a variációinak, minden gyümölccsel nagyon finom, különösen naranccsal, málnával, szamócával, őszibarackbefőttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...