r
Nosalty Logó

Málna tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
timu
Málna tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 5068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 381 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    386.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2288.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1967 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 5068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk gépi habverővel, majd adjuk hozzá a tojást és a mandulakivonatot.
  2. A lisztet és a darált mandulát szitáljuk át, adjuk hozzá a vajas masszánkhoz, és egy fakanál segítségével dolgozzuk össze a tésztánkat úgy, hogy szép egynemű tésztát kapjunk.
  3. Osszuk kétfelé, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  4. 2 sütőpapír között nyújtsuk ki kb. 25 cm átmérőre, vagy amekkora formánk van. Tegyünk rá egy kapcsos tortaforma "gyűrűjét", és vágjuk körbe. A felesleges tésztát szedjük le.
  5. Vegyünk elő egy kisebb karikát is, vagy akár egy tálat is rátehetünk, ami szabályos kerek forma. Ezt is vágjuk körbe, és szedjük ki középről a felesleges tésztát.
  6. A másik tésztánkkal is csináljuk meg. Ami megmaradt, azt sem kell kidobni, remekül fagyasztható, és később készíthetünk belőle kis kosárkát vagy pitét.
  7. A tésztagyűrűket 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre, és tegyük félre hűlni.

A krémhez

  1. Amíg hűl a tésztánk, készítsük el a krémünket. A mascarponét a porcukorral, a vaníliakivonattal és a citrom levével kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a mascarponéhoz.
  2. A krémet tegyük habzsákba. Vegyünk elő egy tányért vagy tortatartó állványt. Tegyünk a krémből néhány cseppet, hogy a tortánk ne csúszkáljon majd.
  3. A habzsák segítségével kis halmokat nyomunk az alsó lapra.
  4. Szórjuk meg gyümölccsel. Óvatosan tegyük rá a második lapot, ne nyomjuk rá!
  5. Azt is nyomjuk körbe a krémmel, és tegyük hűtőbe 2 órára. Tálalás előtt díszítsük ehető virággal, mentalevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3474
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyre népszerűbb sütemény, melynek 1000 variációja lehet. Én most egy málnás-ribizlist csináltam. Készíthető bármilyen alakúra, bármilyen gyümölccsel és díszítéssel, a végeredménynek csak a fantáziánk szab határt. 

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...