Málna tart
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
timu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tortaalaphoz
-
50g vaj359 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g mandula148 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Az összeállításhoz
-
25g málna13 kcal
-
13g piros ribizli7 kcal
Összesen
1268
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tortaalaphoz
-
200g vaj1434 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g mandulaaroma0 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g mandula590 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
Az összeállításhoz
-
100g málna52 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
Összesen
5068
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tortaalaphoz
-
15g vaj108 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0.2g mandulaaroma0 kcal
-
18.8g finomliszt68 kcal
-
7.5g mandula44 kcal
A krémhez
-
18.8g mascarpone76 kcal
-
3.8g porcukor15 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
Az összeállításhoz
-
7.5g málna4 kcal
-
3.8g piros ribizli2 kcal
Összesen
381
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 96.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 94 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 492 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
1268
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 386.9 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 832 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2288.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 530 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1069 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 335.9 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 375.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2006 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 1967 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
5068
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
A tortaalaphoz
-
20 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
2 ml mandulaaroma
-
25 dkg finomliszt
-
10 dkg mandula
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
5 dkg porcukor
-
200 ml habtejszín
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 ml vaníliaaroma
Az összeállításhoz
-
10 dkg málna
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
A tortaalaphoz
- A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk gépi habverővel, majd adjuk hozzá a tojást és a mandulakivonatot.
- A lisztet és a darált mandulát szitáljuk át, adjuk hozzá a vajas masszánkhoz, és egy fakanál segítségével dolgozzuk össze a tésztánkat úgy, hogy szép egynemű tésztát kapjunk.
- Osszuk kétfelé, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
- 2 sütőpapír között nyújtsuk ki kb. 25 cm átmérőre, vagy amekkora formánk van. Tegyünk rá egy kapcsos tortaforma "gyűrűjét", és vágjuk körbe. A felesleges tésztát szedjük le.
- Vegyünk elő egy kisebb karikát is, vagy akár egy tálat is rátehetünk, ami szabályos kerek forma. Ezt is vágjuk körbe, és szedjük ki középről a felesleges tésztát.
- A másik tésztánkkal is csináljuk meg. Ami megmaradt, azt sem kell kidobni, remekül fagyasztható, és később készíthetünk belőle kis kosárkát vagy pitét.
- A tésztagyűrűket 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt süssük készre, és tegyük félre hűlni.
A krémhez
- Amíg hűl a tésztánk, készítsük el a krémünket. A mascarponét a porcukorral, a vaníliakivonattal és a citrom levével kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és hozzáadjuk a mascarponéhoz.
- A krémet tegyük habzsákba. Vegyünk elő egy tányért vagy tortatartó állványt. Tegyünk a krémből néhány cseppet, hogy a tortánk ne csúszkáljon majd.
- A habzsák segítségével kis halmokat nyomunk az alsó lapra.
- Szórjuk meg gyümölccsel. Óvatosan tegyük rá a második lapot, ne nyomjuk rá!
- Azt is nyomjuk körbe a krémmel, és tegyük hűtőbe 2 órára. Tálalás előtt díszítsük ehető virággal, mentalevelekkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3474
- Feltöltés dátuma: 2018. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
timu
25 recept
Az egyre népszerűbb sütemény, melynek 1000 variációja lehet. Én most egy málnás-ribizlist csináltam. Készíthető bármilyen alakúra, bármilyen gyümölccsel és díszítéssel, a végeredménynek csak a fantáziánk szab határt.