r
Nosalty Logó

Malackák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Malackák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 3381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 306 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6163.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1110 mg
  • Nátrium
    3250 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2072 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3381 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk, és kb. egy órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  2. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, a közepessel fele annyit, mint a másik kettőből. Tehát 19 db-hoz: 19 legnagyobb, 19 legkisebb és 10 db közepes korongot.
  3. A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és lekenjük őket a felvert sós tojással (ezek lesznek a malacfejek).
  4. A közepes korongokat 4 egyforma cikkre vágjuk (ezek lesznek a malacfülek). A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk (ezek lesznek a malacorrok). A füleket és az orrokat a malacfejre illesztjük, és lekenjük őket tojással.

Tetejére

  1. A fekete borsból vagy a napraforgómagból szemeket ragasztunk rá. A malacpogácsákat sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  2. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7063
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

Szükséges: 3 különböző méretű pogácsaszaggató, nagy, közepes, kicsi, szívószál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malackák
Katharosz 499 recept

Ezeket az aranyos malackákat szilveszterre ajánlom, jópofa és finom.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...