r
Nosalty Logó

Máktorta vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Máktorta vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    303.9 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4143 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2394 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 4134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és a cukrot egy keverőtálban robotgéppel elkezdjük keverni. Ha már elég sima az állaga, egyesével hozzákevejük az egész tojásokat.
  2. Ezután beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és így is jól kikeverjük.
  3. Végül beleöntjük a mákot, és így is jól kikeverjük.
  4. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, jól elsimítjuk. A közepébe egy kis mélyedést csinálunk, így egyenletes magas lesz.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  6. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig, majd kivesszük, és rácsra tesszük. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla.
  7. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
  8. Krém: a tojássárgákat egy tálban jól kikeverjük.
  9. A tejet és a cukrot egy edényben mérsékelt lángon, lassan kevergetve felmelegítjük.
  10. Ezután állandó keverés mellett a tojássárgához keverjük, majd visszatesszük a tűzre. És lassan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
  11. A vajat és a vanília aromát jól kikeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt masszát.
  12. A kettévágott tortának az alját megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és bevonjuk krémmel.
  13. A tetejét kedvünk szerint díszítjük.
  14. 1-2 órát álljon a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2681
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

Alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem apukájának a szülinapjára kerestem mákos tortát. "gizi-receptjei.blogspot.com"-.on találtam ezt a receptet. Köszönet érte. Mivel nekem kicsit nagyobb tortára volt szükségem, másfélszeres adagból csináltam, egy 28-as formában, de ez nagynak bizonyult. Kicsit alacsony lett, gondoltam a díszítéssel magasítom. Így találtam ki a marcipános-virágos díszítést. Eredetileg a tetejére kevéske mákot kellett volna szórni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...