r
Nosalty Logó

Máktorta vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Máktorta vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 690 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    303.9 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4143 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1676 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2394 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 4134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és a cukrot egy keverőtálban robotgéppel elkezdjük keverni. Ha már elég sima az állaga, egyesével hozzákevejük az egész tojásokat.
  2. Ezután beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és így is jól kikeverjük.
  3. Végül beleöntjük a mákot, és így is jól kikeverjük.
  4. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, jól elsimítjuk. A közepébe egy kis mélyedést csinálunk, így egyenletes magas lesz.
  5. Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.
  6. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig, majd kivesszük, és rácsra tesszük. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla.
  7. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
  8. Krém: a tojássárgákat egy tálban jól kikeverjük.
  9. A tejet és a cukrot egy edényben mérsékelt lángon, lassan kevergetve felmelegítjük.
  10. Ezután állandó keverés mellett a tojássárgához keverjük, majd visszatesszük a tűzre. És lassan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
  11. A vajat és a vanília aromát jól kikeverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt masszát.
  12. A kettévágott tortának az alját megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot, és bevonjuk krémmel.
  13. A tetejét kedvünk szerint díszítjük.
  14. 1-2 órát álljon a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2678
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

Alkalomra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem apukájának a szülinapjára kerestem mákos tortát. "gizi-receptjei.blogspot.com"-.on találtam ezt a receptet. Köszönet érte. Mivel nekem kicsit nagyobb tortára volt szükségem, másfélszeres adagból csináltam, egy 28-as formában, de ez nagynak bizonyult. Kicsit alacsony lett, gondoltam a díszítéssel magasítom. Így találtam ki a marcipános-virágos díszítést. Eredetileg a tetejére kevéske mákot kellett volna szórni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk