r
Nosalty Logó

Mákosguba-kocka házilag készített kifliből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákosguba-kocka házilag készített kifliből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

házi kifli készítése

sárga krém

mákos kiflis rész

Összesen 1627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

házi kifli készítése

sárga krém

mákos kiflis rész

Összesen 9763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

házi kifli készítése

sárga krém

mákos kiflis rész

Összesen 231 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    554.3 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10926.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    5305 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    925 mg
  • Foszfor
    3023 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1012.9 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3737 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2380 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 9763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

házi kifli készítése

sárga krém

mákos kiflis rész

Elkészítés

házi kifli készítése

  1. A hozzávalókat hamarabb vegyük ki a hűtőből, hogy minden langyos legyen a kelt tészta készítéséhez!
  2. Az élesztőt kevés, langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal lazán összeforgatjuk a tészta dagasztó spirállal vagy dagasztó gépben. Mikor egyenletes, sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le), letakarjuk, és 1 óra hosszat kelesztjük.
  3. Miután szépen megkelt, enyhén lisztezett deszkán 15 db gombóccá osztjuk. (15 db kész hosszú kifli rudat kapunk). Egyesével kisodorjuk hosszabb rudakká. Sütőpapíros tepsibe tesszük mindet megkenjük tojássárgájával, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

sárga krém

  1. A pudingporokat keverjük össze a cukorral, vanília kivonattal és a vaníliás cukorral is, majd a liter tejet öntsük hozzá, és folyamatos kevergetés közben főzzük fel, sűrítsük be. Adjuk hozzá a kis darabokra tört fél csomag fehér csokoládét, és kevergessük, amíg el nem olvad.
  2. Ha langyosra hűlt, a margarint keverjük hozzá. Sima krémmé keverjük.

mákos kiflis rész

  1. A mákot egy kávédarálón ledaráljuk, vagy kézi darálón őröljük meg, ha egész mákot vásároltunk.
  2. A liter tejet a margarinnal és a kókuszzsírral odatesszük főlni. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és mikor már majdnem forr a tej, beleöntjük. A mákot is hozzászórjuk.
  3. A kifliket egy nagyobb tálban karikára vagdossuk. A mákos tejes egyveleget ráöntjük a kiflikre. Megvárjuk, míg jól beszívja. A tojásfehérjét habbá verjük, és lazán a kiflikkel egybekeverjük.
  4. Egy 35x24 cm nagyságú tepsit margarinozzunk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet.
  5. Összeállítás: a kihűlt kifli tetejére kenjük a sárga krémet, a tejszínt verjük fel a vaníliás cukorral, és díszítsük kedvünkre a tetejét! Tegyük hidegre összeérni pár órát. Kockára vagdosva tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 1680
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 24.

Ajánló

A sárga krém egy részébe mákot kevertem, abból lett a rózsa díszítés a fehér habok között!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sütemény már csak azért nem hétköznapi, mert 2 hete vették le az egész karos gipszemet, ugyanis eltört a könyököm. Én ilyen állapotban mégis nekifogtam. A bal kezem nem tudtam használni, és egy kézzel készítettem el az egészet. A kifliket is csak jobb kézzel dolgoztam, sodortam ki!! Drága emberem alig hitt a szemének, mikor megmutattam neki....ő tudja, ha én valamit akarok, még így is megcsinálom!! :-))))

Hozzávalók

házi kifli készítése

sárga krém

mákos kiflis rész

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...