r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-vaníliás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Összesen 3591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7636.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 3591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A teáskanálnyi sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tojással.
  2. Kivajazott sütőformába nyújtjuk, és betesszük a hűtőbe, míg el nem készítjük a tölteléket. Kb a 24 cm-es a megfelelő méret hozzá. Én most egy 28-asba tettem, azért lett ilyen vékony.

A töltelékhez:

  1. A fél liter tejjel, cukorral elkészítjük a pudingot, majd mikor kész, belekeverjük a darált mákot.
  2. Mikor kihűlt kissé, beleteszünk még 2 kanál tejfölt, és ezzel simára keverjük.
  3. Végezetül az egészet az alaptésztára simítjuk.

A tetejére:

  1. A cukrot és a vaníliás cukrot 3 tojással simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejfölt is, végül az egészet óvatosan a töltelékre öntjük.

Sütés:

  1. Kb. 1 óra hosszáig sütjük 175 C-fokon, alsó-felső sütéssel, a sütő alsó harmadában levő rácson. Mikor a teteje már szépen pirul, kivehetjük. Nem kell megijedni, ha még kissé folyós a közepénél, mikorra kihűl, "megszilárdul", kihűlésig azonban tartsuk rajta a tortaforma karikáját föltétlenül.
  2. Mikor kihűlt, tányérra átcsúsztatjuk, és kész. Jó étvágyat hozzá. :)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1864
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy német recept, kipróbáltam, és nagy sikere volt a családban, barátaink között. Mivel még nálunk nem találtam hasonlót, így gondoltam, megosztom veletek. Azért is jó recept, mert a darált mákon kívül nem igényel semmi különleges hozzávalót. Azokat viszont össze lehet bogarászni a spájzból, hűtőből. Aki szereti a mákos sütiket, annak bizonyára nagy örömmel szolgál...

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...