r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliás sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákos-vaníliás sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

449
Kalória
11.2g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
35.7g
Víz
100.3g
Koleszterin
5.3g
Rost
30.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Összesen 3591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tetejére:

Sütés:

Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 449 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7636.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    3715 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 3591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A teáskanálnyi sütőporral és csipet sóval elkevert lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tojással.
  2. Kivajazott sütőformába nyújtjuk, és betesszük a hűtőbe, míg el nem készítjük a tölteléket. Kb a 24 cm-es a megfelelő méret hozzá. Én most egy 28-asba tettem, azért lett ilyen vékony.

A töltelékhez:

  1. A fél liter tejjel, cukorral elkészítjük a pudingot, majd mikor kész, belekeverjük a darált mákot.
  2. Mikor kihűlt kissé, beleteszünk még 2 kanál tejfölt, és ezzel simára keverjük.
  3. Végezetül az egészet az alaptésztára simítjuk.

A tetejére:

  1. A cukrot és a vaníliás cukrot 3 tojással simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejfölt is, végül az egészet óvatosan a töltelékre öntjük.

Sütés:

  1. Kb. 1 óra hosszáig sütjük 175 C-fokon, alsó-felső sütéssel, a sütő alsó harmadában levő rácson. Mikor a teteje már szépen pirul, kivehetjük. Nem kell megijedni, ha még kissé folyós a közepénél, mikorra kihűl, "megszilárdul", kihűlésig azonban tartsuk rajta a tortaforma karikáját föltétlenül.
  2. Mikor kihűlt, tányérra átcsúsztatjuk, és kész. Jó étvágyat hozzá. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26-28

Ez egy német recept, kipróbáltam, és nagy sikere volt a családban, barátaink között. Mivel még nálunk nem találtam hasonlót, így gondoltam, megosztom veletek. Azért is jó recept, mert a darált mákon kívül nem igényel semmi különleges hozzávalót. Azokat viszont össze lehet bogarászni a spájzból, hűtőből. Aki szereti a mákos sütiket, annak bizonyára nagy örömmel szolgál...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!