r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliás kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Mákos-vaníliás kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 5486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 550 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5040.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    664 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.3 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2612 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 5486 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 485 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral, tojással, vaníliás cukorral habosra keverjük. (Én robotgéppel dolgoztam.)
  2. Belekeverjük a mákot, a narancshéjat és a lisztet. Jól összedolgozzuk.
  3. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 napot (állítólag 1-2 óra is elég neki).
  4. Másnap a sütőt előmelegítjük 180 fokrra, és kibéleljük a tepsiket sütőpapírral. A hűtőből kivéve gyorsan kell vele dolgozni, mert felmelegszik. A tésztát kb. 4 felé vesszük, és mindig csak az éppen használatos legyen kint a hűtőből.
  5. Az egyik részből csináljunk kb. 25 cm hosszú hengert, és szeleteljük fel 15-20 darabra.
  6. A darabkákból patkó alakú kifliket v. tallérkákat készítsünk, és a tepsibe sorakoztassuk őket. Betesszük a sütőbe, kb. 18-20 percig sütjük.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd a felolvasztott csokiba mártjuk a kiflik végét, és sütőpapíron hagyjuk száradni. A tallérokra rácsöppentünk a csokiból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5328
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Ajánló

Aki szereti a mákos dolgokat, annak javaslom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten láttam meg ezt a receptet, Miele főzőiskola a receptgazda. Köszönet érte. Kipróbáltam, de kicsit variáltam, mert a csoki nem volt az eredeti recepben. Nem ártott neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...