r
Nosalty Logó

Mákos - tejfölös kocka

Iluska
Mákos - tejfölös kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1243
Kalória
27.6g
Fehérje
109.7g
Szénhidrát
79.2g
Zsír
105.7g
Víz
277.2g
Koleszterin
13.4g
Élelmi rost
44.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2742.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    395.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13712.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    6157 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1182 mg
  • Foszfor
    4584 mg
  • Nátrium
    1467 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    548.7 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

Víz

  • Összesen
    528.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 6217 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy vajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy a szélére is felhajoljon.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat, és a tejfölt. Alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tésztára.
  3. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  4. Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. Visszatoljuk, még kb. 15 percre.
  5. Mikor készre sült, tálaljuk.

Recept infó

  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×24

A receptet egy újságból kinézve készítettem el. Puha, lágy, gusztusos édességet kaptam, ami mindenkinek elnyerte a tetszését!!  Sima sütőmargarint használtam hozzá, de bármilyen más vaj megteszi.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...