r
Nosalty Logó

Mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta (1 bögre = 2.5 dl)

Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta (1 bögre = 2.5 dl)

Összesen 2643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta (1 bögre = 2.5 dl)

Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5200 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    2521 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    1659 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 2643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 2.5 dl)

Elkészítés

Tészta (1 bögre = 2.5 dl)

  1. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a cukrot a tojással és a tejjel, majd adjuk hozzá a darált mákkal és sütőporral összekevert lisztet, végül a 2 evőkanál étolajat.
  2. Öntsük a masszát egy kizsírozott-kilisztezett tepsibe vagy kapcsos tortaformába, ami 24 cm-es ( ebben sütöttem) és az adott hőfokon süssük kb. 20. percig. Ellenőrizzük tűpróbával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 64
  • 7 napos nézettség: 468
  • Össznézettség: 11666
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Mákos süti
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Tészta (1 bögre = 2.5 dl)

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...