r
Nosalty Logó

Mákos-sós keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Mákos-sós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    1207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 988 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    535.5 g
  • Telített zsírsav
    312 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16274.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    2536 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    3329 mg
  • Nátrium
    9653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4351 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    938 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 7907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 420 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, sót, mákot, reszelt sajtot.
  2. A tejfölben elkeverjük a tojások sárgáját.
  3. A lágy margarint és a tojásos tejfölt is eldolgozzuk a liszttel. Mikor már sima, egynemű a tészta, ha kicsit ragadna, liszttel lehet segíteni, akkor pihentetjük egy kicsit, míg bemelegszik a sütő.
  4. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, tetejét lekenjük felvert tojással és sajttal, vagy valami maggal pl. len-szezám megszórjuk. Kicsi pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk ki.
  5. Sütőpapírral bélelt vékony tepsire vagy sütőrácsra tesszük, és forró sütőben kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3194
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Ajánló

Kiadós, olcsó recept. Zárt dobozban sokáig eláll!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-sós keksz
Petruska 61 recept

Régi receptünk, anyukám repertoárjából.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...