r
Nosalty Logó

Mákos-morzsás málnalepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Mákos-morzsás málnalepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 5831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A morzsához

Összesen 257 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    321.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4860.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1441 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.2 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2643 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    1726 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2632 micro
Összesen 5831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a puha margarint összekeverjük a cukorral, az egész tojásokat egyenletesen kevergetve beleütjük, jól kikeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a tojásos masszához adjuk, ezt is alaposan kikeverjük, majd egy nagy gáztepsibe simítjuk.
  3. Az almát apró szeletekre vágjuk, ezzel szórjuk meg először a tésztát, aztán következik a málna-ribizli réteg.
  4. A morzsához a hozzávalókat összekeverjük, és a gyümölcs tetejére szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x32
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3071
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 08.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel lehet variálni: meggy, szilva is kiváló a mákos morzsa alá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak a teljesen "konyha-megszállottak" vetemednek ilyen szaharai melegben arra, hogy a sütőt bekapcsolják. Vagy az olyanok, mint én, akiknek tele a hűtőjük a saját kertbéli málnával, ribizlivel és valami finomsággal akarják meglepni a családot és magukat! Az alapötletet Macikonyhánál találtam, és átírtam az én hűtőm tartalma alapján: almás-málnás-ribizlisre. A tetején megpiruló mák csodás a málnás töltelékkel!

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...