Mákos-meggyes rétes Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
1143
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
6857
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2855.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 1515 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.4 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 87 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 719 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
1143
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 156.3 g
Zsír
-
Összesen 338.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 175 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17134.3 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 9093 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 2134 mg
-
Foszfor 5326 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 854.5 g
-
Cukor 505 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 522 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1030 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4316 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 460 micro
Összesen
6857
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet a kristálycukorral, citromhéjjal kevergetve felforraljuk. Belekeverjük a darált mákot. Kihűtjük!
- A vajat felolvasztjuk. A réteslapokat 3x4 db-os részre szedjük. A kiengedett meggyet lecsepegtetjük.
- Az egyik 4 db-os réteslap kupacot magunk elé terítjük. Mindegyiket megkenjük vajjal (egy kupacra kb az olvasztott vaj negyedét kenjük). A réteslapokat egymásra fektetjük (én már eleve ahogy kenem, úgy teszem egymásra).
- A máktöltelék harmadát rákenjük, és megszórjuk a meggy harmadával. Összetekerjük, és óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire emeljük.
- A másik két réteslap kupaccal is így járunk el.
- Amikor mind a három rétesrúd a tepsiben fekszik, akkor megkenjük a maradék olvasztott vajjal őket. Megszurkáljuk a rudakat.
- Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, és kb. 20 percig sütjük.
- Ha szép pirosak a rudak, akkor kivesszük a sütőből, pihentetjük 10 percet, majd felvágjuk ferdén. Megszórjuk porcukorral.
- Melegen, langyosan, hidegen egyaránt finom desszert.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 30304
- Feltöltés dátuma: 2014. január 15.
Ajánló
Meggybefőttet is használhatunk, de akkor 5 dkg-mal kevesebb cukrot tegyünk a töltelékbe. Megszórhatjuk a tölteléket egy mk fahéjjal is (én van amikor így készítem, de most nem kívántam bele a fahéjat). A tetejére szórhatunk vaníliás porcukrot is, úgy is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Szerettem volna valamilyen desszertet készíteni. A mélyhűtőben még van meggy, így erre a mákos-meggyes finomságra esett a választásom. A férjem már forrón ette, meg sem várta, hogy hűljön. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 331 kalória van.