r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes linzerfalatok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Mákos-meggyes linzerfalatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3554.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1587 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1772 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 3119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és addig hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket el készítjük.
  2. A tésztát négy felé vesszük, és lisztezett munkafelületen négy, egyenként 25 x 10 cm-es téglalapot nyújtunk belőlük. A tölteléket a tésztacsíkok közepére halmozzuk, majd mindkét oldalról felhajtjuk a tészta széleit, és finoman összenyomkodjuk. Éles késsel 2,5 cm széles szeletekre vágjuk a kis tekercseket, és állítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy a tészta hajtása alulra kerüljön.
  3. 180 C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt szép világosra megsütjük őket. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Töltelék

  1. A tejet felforrósítjuk, és a mákos-cukros-vaníliás cukor keverékre öntjük. Hozzáadjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyet, a fahéjat, és az egészet elkeverjük. (Ha túl lágynak ítéljük a masszát, keverjünk hozzá 2-3 evőkanál édes morzsát... lehet darált keksz is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 9156
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy üveg meggybefőttem a hűtőben, és még Húsvétról maradt mákom is... Ez született belőle. 40 db falatkánk lesz.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...