Mákos-meggyes gyümölcskenyér diétásan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
384
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1530
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
152
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1511.4 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 149.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
384
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.8 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6045.8 g
-
Cink 661 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1320 mg
-
Vas 514 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 2074 mg
-
Nátrium 847 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 598.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
Összesen
1530
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.6 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kb. 20 cm hosszú gyümölcskenyérformát kibélelünk sütőpapírral, az aljára beleszórunk 4 g zabkorpát, majd rátesszük a meggyet.
- A zabpelyhet, zabkorpát, édesítőt, xilitet, fahéjat, citromhéjat, szódabikarbónát és a sót elkeverjük. Hozzákeverjük a kefirt, a tojássárgákat és a túrót. Robotgéppel jól elkeverjük.
- A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk, majd az egészet kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a mákot. A kétféle tésztát felváltva kanalazzuk a formába.
- 200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
- Miután kihűlt, egy tálra borítjuk, így a meggy lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2337
- Feltöltés dátuma: 2019. április 01.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tóth Bernadett
48 recept
Interneten találtam a receptet, nagyon finom, és tökéletesen pótolja az "igazi" gyümölcskenyeret.