r
Nosalty Logó

Mákos margaréta Tündi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos margaréta Tündi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 881 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 3516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 350 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 881 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9872.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    3585 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1284 mg
  • Foszfor
    3557 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.7 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 3516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük el, mert annak hűlnie kell. A vizet felforraljuk és a cukorral felfőzzük, hozzákeverjük a mákot, amit a citrommal és a fahéjjal, valamint a zsemlemorzsával összekeverünk előtte.
  2. A tészta hozzávalóiból jól kezelhető tésztát dagasztunk, és kelesztőtálban a duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett felületen enyhén átdolgozzuk, és 10 egyenlő részre osztjuk.
  4. A tésztadarabokból korongot nyújtunk, és mindegyik közepére egyenlő mennyiségű tölteléket teszünk.
  5. A tészta szélét felhajtjuk és összecsípjük, a hajtással lefelé tesszük le és óvatosan kissé meglapítjuk.
  6. Konyhai ollóval, vagy éles késsel bevagdossuk úgy, hogy a közepe egészben maradjon, majd a most már szirmokat kihajtjuk.
  7. Enyhén vajas lemezre tesszük és a felvert tojás másik felével lekenjük, majd a közepére egész mákot szórunk.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7993
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 03.

Ajánló

Ha szereted a mákosat ne hagyd ki, viszont frankón működik dióval, de akár túrós töltelékkel is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Illéskrisz blogjában nézelődtem ötletet keresve, mi legyen a vacsora. Megakadt a szemem ezen a fantasztikus formázáson, és nem késlekedtem, elkészítettem. Azóta megjelent már az én blogomban is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...