r
Nosalty Logó

Mákos guba torta szekelyanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mákos guba torta szekelyanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Összesen 655 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 655 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14837.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    7272 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1307 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.2 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Mákos guba

  • 7 db kifli (saját készítésű mákos kelt tészta rudakból még finomabb)
  • 250 g mák (1 csomag)
  • 1 l tej
  • 20 dkg porcukor (ízlés szerint, a mákkal elkeverve)
  • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
  • 1 közepes db alma (reszelt)

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Elkészítés

Mákos guba

  1. A felkarikázott kifliket összekeverjük porcukros mákkal, reszelt almával és narancshéjjal egy nagyobb tálban.
  2. Melegítjük a tejet (nem forraljuk!), ha már forró, ráöntjük a kiflikre, és összekeverjük a gubát.
  3. Kapcsos, vajazott, zsemlemorzsázott tortaformába tesszük a gubát, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Vaníliapuding réteg

  1. Felforraljuk a tejet.
  2. A port egy kevés hideg tejjel és cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez. Megvárjuk, míg bugyog párszor.
  3. Ráöntjük a mákos guba rétegre, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, meghintjük az egészet darált mákkal, és hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Tálalás előtt közvetlenül rátesszük a mamintiart díszítősablont, és szűrőn át porcukorral meghintjük. Cikkekre vágva fogyasztható. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6652
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Ajánló

A díszítősablonokról a weboldalamon olvashatsz többet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk családi hagyomány, hogy Szenteste mákos gubát együnk. Az ünnepi asztalon igazán szépen mutat így torta formájában, ráadásul előző nap elkészíthetjük, így a friss fogásokra több időnk juthat.  Az alapja mákos guba, amit vaníliapuding réteggel koronázunk. A sablonról bővebben: www.mamintiart.hu

Hozzávalók

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...