r
Nosalty Logó

Mákos guba sok tejjel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marina
Mákos guba sok tejjel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2804 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 561 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8485.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    3808 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    2051 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.7 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 2804 kcal
  • 14% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket vágjuk karikára.
  2. A tejet tegyük fel forrni, közben a tojássárgákat keverjük ki a cukrokkal. Ha a tej már habos, majdnem forr, keverjük bele a tojásos cukrot, de már ne főzzük tovább.
  3. Egy tűzálló tálat béleljünk ki egy sor kiflikarikával, öntözzük meg a sodóval bőven, szórjuk meg mákkal, és ezt így folytassuk, amíg a kiflink el nem fogy. Az utolsó réteg a mák legyen. (Én nem tettem a mákba cukrot, karácsony táján fogyasztunk úgyis eleget.) A sodó mennyisége lehet, hogy soknak tűnne, de mindet magába fogja szívni a kifli.
  4. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 44211
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsony délben ez volt az ebéd, hogy maradjon hely estére a pulykának is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...