r
Nosalty Logó

Mákos guba rakva vagy téve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos guba rakva vagy téve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3771.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15085.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    6425 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1185 mg
  • Foszfor
    3531 mg
  • Nátrium
    3584 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.3 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 5471 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk fel a kifliket 1,5-2 cm-es karikákra. (Vékonyabb ne legyen, mert hamar át fog ázni.)
  2. A karikákat tegyük egy sütőlapra (tepsibe), és sütőben szárítsuk meg egy kicsit, épp, hogy a teteje száradjon meg. (Én mindig frissen veszem a kiflit, ezért kell gyorsan szárítani, ha eleve szárított kiflivel készítjük, ezt hagyjuk ki.)
  3. A mákot ledaráljuk, és hozzákeverjük a porcukrot.
  4. A tejet melegítjük.
  5. Közben a tojássárgákat és a cukrot felverjük.
  6. A tojásos cukros keveréket hozzáadjuk a már meleg, de még mindig a tűzön lévő tejhez (ne forrjon!!). Beleöntjük a vaníliás cukrot, és beleszeljük a margarint is.
  7. Kivajazott tepsiben készítjük el. Rakva: A kifli karikákat egyenként (ne rakjunk kettőnél többet a tejes mártásba, mert túlságosan átpuhul, amíg dolgozunk a másikkal) belemártjuk a tejes mártásba, majd szorosan egymás mellé pakoljuk a tepsiben. Majd gazdagon megszórjuk mákkal a sort. Jöhet a következő sor áztatott kifli és a mák... Legfelül kifli legyen, és a maradék tejes cukros keverékkel meglocsolhatjuk. (Így nem lesz száraz, és szépen megpirul.)
  8. "Téve": A kifliket itt is belemártjuk a tejes mártásba, de nem rakjuk egymásra, hanem egyenként megforgatjuk a mákban, és így rakjuk a tepsibe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6815
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 28.

Ajánló

Én mindig rakva csinálom, mert egyszerűbb csak simán rászórni a mákot, mint egyenként beleforgatni. És ha kivesszük a tepsiből, úgy is szét lehet a villával szedni, vagy magától is szétesik. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gimis kajáldában ettem először mákos gubát. Utána kerestem a megfelelő receptet, hogy én is elkészíthessen itthon, és kilakjak belőle rendesen. ;) Pár receptet összerakva dobtam össze a sajátomat. Szerintem az eredmény tökéletes lett (nem úszik a tejben, és nem is száraz). Nálunk hamar elfogyott. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...