r
Nosalty Logó

Mákos galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Vaníliasodó

Összesen 1222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Vaníliasodó

Összesen 4888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Vaníliasodó

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1912.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7650.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    3801 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 4888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Vaníliasodó

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, az 50 g cukorból beleteszünk egy kiskanálnyit, majd beletesszük az élesztőt is.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáöntjük a liszthez. Belerakjuk a tojássárgájákat, az olvasztott margarint, a maradék cukrot és a sót, majd tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. Egy edényben összekeverjük a cukrot, vaníliás pudingport és a tojássárgáját. Egy pici tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is. Elkeverjük a darált mákkal, és közepes lángon besűrítjük.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. A már megkelt tésztát kinyújtjuk, és kb. 10x10 cm-es kockákra vágjuk. Ezekben egyenlően elosztjuk a mákos tölteléket, és gombócokat formázunk belőlük.
  4. Kivajazott tepsibe szépen lerakjuk őket egymás mellé, nem kell túl szorosan, mert még fognak nőni! Hagyjuk fél órát kelni. A tetejüket megkenjük tejjel, megszórjuk kristálycukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Sülés közben elkészítjük a vaníliasodót.

Vaníliasodó

  1. A cukrot, vaníliás pudingport, tejet összekeverjük, és közepes lángon besűrítjük.
  2. A mákos galuskákat - lehetőleg még melegen - ezzel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7946
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már úgy megettem volna egy kis aranygaluskát, de sajnos a dióra allergiás vagyok, ezért összehoztam egy mákos változatot.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Vaníliasodó

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...