r
Nosalty Logó

Mákos-epres puffancsok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Mákos-epres puffancsok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 284 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4235.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 2566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejben elkeverjük az 1 tk cukrot és az élesztőt. Körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, és elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk, majd mehet bele a tojás és a tejszín.
  3. Nagyjából 10 percig dagasztjuk, amíg szép egységes tésztát kapunk. Kicsit tapadós, de nem lisztezzük tovább. Cipót formálunk belőle, és lefedve egy órát kelesztjük.

Töltelék

  1. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy tálba kimérjük, majd elkeverjük egymással, és hagyjuk állni.
  2. Ha letelt az idő és kb. a kétszeresére nőtt, téglalap alakban fél ujjnyi vastagra nyújtjuk. 5×5 centiméteres négyzeteket kell kivágni belőle, ami nekem 4x4es osztásban ki is jött a tészta méretéből.
  3. A négyzetek közepére jöhet a töltelék, kb. 1-2 tk adagokban. Mindegyik négyzetből kis cipókat formálunk. A két-két szemben lévő sarkát összecsípjuk, majd golyóvá formázzuk.
  4. Akkora sütőformát válasszunk, amiben kényelmesen (nem szorosan) elférnek egymás mellett. A formát érdemes vajjal vagy olasprayvel kikenni, mielőtt belerakjuk a puffancsokat.
  5. Ha megformáztuk mindet, letakarjuk, és még egy 30-40 percig kelesztjük.

Tetejére

  1. Ezután egy tojássárgáját egy ek tejjel elkeverünk, és lekenjük vele a puffancsok tetejét, majd még egy kevés kristálycukorral megszórjuk sütés előtt.
  2. A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4461
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-epres puffancsok
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...