Mákos - diós lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
agic
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tészta
-
21g tojás26 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
31g tej18 kcal
-
25g mák131 kcal
-
25g dió164 kcal
-
23 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A máz
Összesen
529
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
529
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.7 g
Zsír
-
Összesen 282.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 157 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8554.5 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 3772 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 1102 mg
-
Foszfor 3028 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 361.7 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 352.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 531 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
4221
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta
- A tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük.
- Hozzáadjuk a darált mákot, a darált diót (nem baj, ha darabkák is vannak benne), a kukoricalisztet (lehet kukoricakeményítővel is készíteni) és a citromhéjat. Összekeverjük.
- Felhígítjuk a maradék tejjel, jól kikeverjük, kivajazott tepsibe tesszük, és lassan sütjük. (165°C-on, légkeveréses sütőben, kb. 35 percig sütjük - tűpróba!)
A máz
- A tejfölt a porcukorral és a citromlével jól összekeverjük, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük. (Az arányokat ízlés szerint változtathatjuk.)
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3540
- Feltöltés dátuma: 2013. november 26.
Ajánló
Mivel gluténmentes, így az arra érzékenyeknek is ajánlom, de idáig mindenkinek ízlett, akinek megsütöttem :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
agic
4 recept
A Horváth Ilona szakácskönyvben található Máklepényt alakítottam át gluténmentesre. 28 cm átmérőjű, kerámia pite sütőtálban szoktam sütni.