r
Nosalty Logó

Mákos buci

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Mákos buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6864 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    3626 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 2092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összevegyítjük egy nagy tálban. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, mézet, joghurtot, vizet, rámorzsoljuk az élesztőt, és elkezdjük dagasztani (géppel is lehet). (A liszt minőségétől függően vehet fel még folyadékot vagy lisztet, icipicit ragacsos maradjon a tészta.)
  2. Ha szépen összeállt a tészta, konyharuhával lefedjük a tálat, és kb. 45 perc alatt megkelesztjük.
  3. Kelesztés után sütőpapíros tepsire borítjuk a tésztát, és lisztezett kézzel, finom mozdulatokkal kétujjnyi vastag négyzetté lapogatjuk. Éles késsel 3x3-as sorrá és oszloppá vágjuk, az így kapott kilenc bucit kicsit megemeljük a sütőpapírról, formára igazítjuk, és visszahelyezzük. Konyharuhával letakarva fél órát kelni hagyjuk őket.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt (hőlégkeverés 180 fok, ha szeretnénk párásítani, tegyünk a sütőnk aljába egy fémedényt). Ha megkeltek a bucik, permetezzük le vízzel, tetejüket szórjuk meg egész mákszemekkel, és mehetnek is forró sütőbe (ha párásítunk, most öntsünk a lábosba forró vizet). Kb. 17-20 perc alatt pirult-ropogósra sütjük őket. Ha nagyon pirul a teteje, a sütés második felében vegyük lejjebb a hőt 160 fokra.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1062
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet Limaránál találtam. Imádom, hogy sodrófa és nyújtódeszka használata nélkül ilyen zseniális péksütik kerülnek az asztalra.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...