r
Nosalty Logó

Mákos-almás kölessüti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Neasea
Mákos-almás kölessüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 905 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 905 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8005.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    3242 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1338 mg
  • Foszfor
    3158 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    95 mg

VÍZ

  • Összesen
    1587.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 3616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat felszeleteljük, csutkájukat kivágjuk.
  2. Az almákat a fahéjjal, a mézzel (ha mézet használunk) és 3 csésze vízzel összeturmixoljuk. (Ha nem fér bele ennyi a turmixba, később is bele lehet önteni a vizet.)
  3. A kölest megmossuk, és egy tepsibe öntjük, rá a mákot, amit szintén megmosunk. Erre mehet a mazsola (ha mazsolát használunk).
  4. A kölesre és mákra öntjük a turmixunkat (most lehet még vizet hozzáadni, ha kell).
  5. Tetejére szórjuk a zabpelyhet, mandulát és/ vagy diót.
  6. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  7. Melegen kásaként lehet enni, ha kihűlt, szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 37228
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 03.

Ajánló

Nagyon finom lekvárral. Én szoktam még befőttel, és annak levével is készíteni víz helyett. Kókuszreszelékkel és mák nélkül is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Neasea 6 recept

A köles nagyon egészséges, nem hízlal. Szeretem sokféle módon elkészíteni. Ez az egyik kedvenc köleses receptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...