Mákkal töltött zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
623
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1866
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2172.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 964 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
623
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 82 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6517.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 2892 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 1549 mg
-
Nátrium 1327 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
1866
kcal
- 12% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 865.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 384 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 12.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 3 darab zsemlét hegyes késsel bevágunk, és egy kört metszünk ki belőle. A mákot megdaráljuk.
- A zsemlék belsejét kikapargatjuk (kb. 5-8 mm vastagságú széleket hagyunk). A tetejéről is leszedjük a puha részt. Egy lábaskába tesszük.
- A negyedik zsemlét apró darabokra vágjuk, majd a lábasba tesszük a többihez.
- Hozzátesszük a darált mákot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és 4 evőkanál kristálycukrot. Elkeverjük, majd ráöntünk 2 dl tejet.
- Mérsékelt tűzön átsütjük.
- 1 dl tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot. Majd kis kanalanként óvatosan meglocsoljuk vele a zsemlék belső oldalait.
- A mákos tölteléket belemerjük a zsemlékbe, a maradék tejbe belemártjuk a kalapkákat, és ráhelyezzük a zsemlékre. Tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben jól átsütjük.
- Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 7546
- Feltöltés dátuma: 2014. november 13.
Ajánló
A zsemle minőségétől és szikkadtságától függően lehet, hogy több tejre lesz szükség. A maradék cukros tejet ilyenkor a töltelékre lehet kanalazni. Ez azért is jó, mert puhább lesz az oldala.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Visszatérő megunhatatlan kedvencünk a hagyományos, túróval töltött zsemle. Nemrég újítottam a tölteléken, mivel a mákot is szereti a család. A mákos változat nagyon ízletes, már többször elkészítettem. Most megosztom veletek.