r
Nosalty Logó

Makarónis krumplirakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorka
Makarónis krumplirakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1182 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit lobogva forró, sós vízben 13-15 perc alatt kifőzzük, leöblítjük hideg vízzel, 1 ek olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, karikára vágjuk.
  2. Tűzálló tálat kikenünk olajjal, belerakjuk a burgonyát, ráterítjük a makarónit, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, a megtisztított és nagyon apróra összevágott hagymát megpirítjuk benne, beletesszük a paradicsompürét. Sóval, borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval fűszerezzük, felhígítjuk 2 dl vízzel, felforraljuk.
  4. A rakottasra ráöntjük a paradicsomos mártást, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14617
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 02.

Ajánló

Tejföllel meglocsolva nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igaz a recept nem írta, de én gombát is tettem bele. Igazán jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...