r
Nosalty Logó

Makaróni torta paradicsomszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Makaróni torta paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2130.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8523.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    6444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2708 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8506 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük fel a tésztavizet főni kevés sóval és olívaolajjal, ha forr a víz, főzzük ki a tésztát (fogkeményre).
  2. Tisztítsuk meg a zöldséget, a vöröshagymát és fokhagymát szeljük apróra, a sonkát kockázzuk fel, a sajtot reszeljük le.
  3. Olívaolajon pároljuk üvegesre a vöröshagymát (csipet sóval, így könnyebben kiengedi a levét és ízét), majd adjuk hozzá a fokhagymát és a sonkát.
  4. Öntsük fel a paradicsompürével és ízesítsük (só, bors, majoranna, oregánó, bazsalikom, cukor) és főzzük össze.
  5. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki, majd zsemlemorzsával szórjuk meg a tortaformát (vagy hőálló tálat).
  6. Ha kifőtt a tészta, szűrjük le és tegyük vissza a lecsöpögtetett tésztát a főzőedénybe és keverjük hozzá a szósz 3/4-ed részét és a reszelt sajt 1/2 részét, majd alaposan keverjük össze és öntsük a tortaformába.
  7. Terítsük el a reszelt sajt maradék 1/2 részét a torta tetején, és tetszés szerint díszítsük (paradicsom, fűszerek, stb).
  8. Az 5. pontban írt hőfokon süssük 10-15 percig, amíg a sajt ropogós lesz a tetején, sütés után hűtsük ki a tortaformában, majd vegyük ki belőle.
  9. Amíg a torta sül, a szósz maradék 1/4 részét botmixerrel pépesítsük, és tálaláskor adjuk a tortaszelet mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 498
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 25112
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Ajánló

Görög fűszerrel is finom a mártás és a megadott főszerek aránya is ízlés szerint változtatható. Tálaláskor adható mellé további reszelt sajt, feta, parmezán, de akár tejföl is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, ne szeljük, hanem reszeljük a szószba a fokhagymát - friss paradicsomból is készíthető a mártás. A képen látható torta durum tésztából és házi paradicsompüréből készült 18-as tortaformában, de a 22-es formára is elég a mennyiség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Ha már túl sok volt az év végi finomságokból, üdítően hat egy könnyű, gyorsan elkészíthető tésztaétel, amelynek külső ropogós sajt és zsemlemorzsa kabátkája alatt, belül varázslatos olasz ízorgia bújik meg. Tapasztalatból tudom, hogy a gyermekek is szeretik a cselesen kombinált ételeket, mint például a makaróni torta és versengenek a ropogós sajttért. Így még a karácsonyfa alól is esélyes kicsalogatni Őket :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...