r
Nosalty Logó

Mák-diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DuCsi
Mák-diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

Összesen 369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

Összesen 2216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

Összesen 223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 369 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4182.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 2216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjéből habot verünk. A sárgájákat kikeverjük fehéredésig a porcukorral.
  2. Beletesszük a darált diót és a darált mákot, majd a lisztben elkevert sütőport is.
  3. A hab 1/3-val könnyítünk a sűrű tésztán, majd belekeverjük a maradék habot is, hogy ne törjön össze.
  4. Én szilikonos piteformában 2 darab lapot sütöttem 200 fokon, míg szép barna színe nem lett. (Lehet tortaformában is, de nehezebb kettévágni, mert ekkora adagból nem lesz magas a piskóta, ha duplán készül, akkor igen.)
  5. Míg hűlnek a lapok, pudingot készítünk (tetszés szerinti cukorral, én kb. 4 evőkanállal csinálom, azért írtam annyit) 4 dl tejjel. Mikor kész és picit hűlt, belekeverjük a margarint (legyen még langyos, hogy a margarin felolvadjon).
  6. A végén összeállítjuk a tortát. A két lap közé töltjük a pudingot.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1183
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors és nagyon finom :) Szimpi a receptben, hogy a tészta nem annyira lisztes :)

Hozzávalók

tészta

krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...