Májpástétom házilag borsikafűvel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
ugyike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
250g csirkemáj298 kcal
-
2g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
1468
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
4g só0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
Összesen
2934
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
42.4g csirkemáj50 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
15.3g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
17g margarin122 kcal
-
6.8g napraforgó olaj60 kcal
Összesen
248
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 135 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2211.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 1020 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 284.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 9061 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1488 micro
-
Kolin: 505 mg
-
Retinol - A vitamin: 8993 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 776 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 100 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1468
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 269.9 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4423.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 1564 mg
-
Nátrium 2041 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 569.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18122 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2976 micro
-
Kolin: 1010 mg
-
Retinol - A vitamin: 17986 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1551 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
2934
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1537 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 1526 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
248
kcal
Hozzávalók
-
1 kk só
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 kk majoranna
-
1 kk mustár
-
1 késhegynyi borsikafű
-
2 dl tej
-
20 dkg margarin
-
10 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. A tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük, és leitatjuk róluk a tejet.
- 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 kanál olajban kisütjük, közepes lángon, kb. 10-15 perc.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A másik 5 ek olajon kb. 5 percig dinszteljük a megsózott hagymákat.
- Fél kávéspohárnyi vízzel felöntjük, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a borsikafüvet, a majorannát végül a mustárt.
- A májat közben kihűtjük, apró darabokra vágjuk, esetleg villával szétnyomkodjuk, hogy könnyebb legyen turmixolni.
- A májat és a hagymás fűszereket összeöntjuk.
- Felolvasztjuk a vajat, és ennek egy részét is beleöntjük, majd az egészet összeturmixoljuk.
- Megkóstoljuk és ha szükseges, még ízesítjük.
- Kis edényekbe tesszük, jól belenyomkodjuk, majd a tetejére a maradék olvasztott vajat öntjük, hogy szigeteljen. Lefedjük, és mehet a hűtőbe.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 9848
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Ajánló
Az adagnál 2 főt jelöltem, de ki tudja, attól is függ, ki hány májas kenyeret tud beburkolni, meg elfogy-e egyszerre... szóval inkább 2-4 főt írnék emiatt...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
ugyike
5 recept
Ezt a receptet anyu találta már régen, a mindmegette.hu oldalon és már többször is elkészítette. Annyira ízlett, hogy gondoltam most én is kipróbalom és nekem is jól sikerült, nagyon finom! Bár én az eredeti receptet írtam le, de én a tejben áztatást kihagytam és simán borsot használtam borsikafű helyett, de így is fini:) ja, és nálam csirkemájból készült.