r
Nosalty Logó

Májpástétom házilag borsikafűvel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
ugyike
Májpástétom házilag borsikafűvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    135 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9061 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1488 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8993 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    776 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1468 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18122 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2976 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17986 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2934 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1526 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. A tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük, és leitatjuk róluk a tejet.
  2. 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 kanál olajban kisütjük, közepes lángon, kb. 10-15 perc.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A másik 5 ek olajon kb. 5 percig dinszteljük a megsózott hagymákat.
  4. Fél kávéspohárnyi vízzel felöntjük, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a borsikafüvet, a majorannát végül a mustárt.
  5. A májat közben kihűtjük, apró darabokra vágjuk, esetleg villával szétnyomkodjuk, hogy könnyebb legyen turmixolni.
  6. A májat és a hagymás fűszereket összeöntjuk.
  7. Felolvasztjuk a vajat, és ennek egy részét is beleöntjük, majd az egészet összeturmixoljuk.
  8. Megkóstoljuk és ha szükseges, még ízesítjük.
  9. Kis edényekbe tesszük, jól belenyomkodjuk, majd a tetejére a maradék olvasztott vajat öntjük, hogy szigeteljen. Lefedjük, és mehet a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9848
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Az adagnál 2 főt jelöltem, de ki tudja, attól is függ, ki hány májas kenyeret tud beburkolni, meg elfogy-e egyszerre... szóval inkább 2-4 főt írnék emiatt...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májpástétom házilag borsikafűvel
ugyike 5 recept

Ezt a receptet anyu találta már régen, a mindmegette.hu oldalon és már többször is elkészítette. Annyira ízlett, hogy gondoltam most én is kipróbalom és nekem is jól sikerült, nagyon finom! Bár én az eredeti receptet írtam le, de én a tejben áztatást kihagytam és simán borsot használtam borsikafű helyett, de így is fini:) ja, és nálam csirkemájból készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...